YDS geç başvuru günü ne zaman? 2018 YDS/3 sınav tarihi...

YDS geç başvuru tarihi yaklaşıyor. ÖSYM tarafından 2-10 Ekim'de başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, YDS geç başvuru günü ne zaman? YDS sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2018 YDS geç başvuru ile ilgili tüm detaylar...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2018, 11:26 Güncelleme 22 Ekim 2018, 11:26
YDS geç başvuru günü ne zaman? 2018 YDS/3 sınav tarihi...

İÇİNDEKİLER

YDS geç başvuru için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2-10 Ekim 2018 tarihlerinde başvurusu alınan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (YDS/3) başvuru yapamayan adaylar geç başvuru işlemlerini yapacaklar. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, geç başvuru tarihi belli oldu. Peki, YDS geç başvuru günü ne zaman? YDS sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

YDS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

2018 YDS/3 sınavı için geç başvuru işlemleri 24 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak.

YDS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YDS geç başvuru ücreti 150,00 TL'dir.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir . Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

YDS NE ZAMAN?

Sınav 2 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca (Ukrai nce) dillerinde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır . Türkçe'ye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır.