YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? 2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

YÖKDİL sonuçları için geri sayım başladı. Yükseköğretim Kurulu tarafından 22 Eylül'de gerçekleştirilen YÖKDİL sınavına katılan adaylar sonuçlar için merak içinde. Peki, YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sonuçları saat kaçta açıklanır? İşte 2018 YÖKDİL sonuçları ile ilgili merak edilenler...

Giriş Tarihi 12 Ekim 2018, 14:55 Güncelleme 12 Ekim 2018, 14:56
YÖKDİL sonuçları açıklandı mı? 2018 YÖKDİL sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

YÖKDİL sonuçları için adaylar heyecan içinde. Yükseköğretim Kurulu Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ilk defa 2017 yılında gerçekleştirildi. 22 Eylül'de 5'incisi gerçekleştirilen YÖKDİL sınavına katılan adaylar sınav sonuçları için bekleyişte. Gözler YÖK'ten gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav sonuçları bugün açıklanır mı? İşte 2018 YÖKDİL sonuçları hakkında detaylı bilgiler...

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Eylül'de gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı 30 ilde 35 sınav merkezinde yapıldı. Sınava katılan adaylar sonuçlar için heyecan içinde. YÖK tarafından sonuçların hangi tarihte açıklanacağı bildirilmese de, daha öncesi açıklanan sınav sonuçlarına göre, sonuçlar sınavdan 2-3 hafta sonra açıklanmıştı. Buna göre, bu sınavın sonuçlarının da bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL sonuçları ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak. Sonuçlar yokdil.yok.gov.tr adresidnen duyurulacak.

YÖKDİL SINAVI HAKKINDA

* Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tar afından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

* Sınav, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında İngilizce ; Sosyal Bilimler alanında ise Almanca , Arapça , Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.

* Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

* Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerdeki eksik lik ve ya yanlışlık sebebiyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludur. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonu çlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, verdiği bilgilerdeki eksiklik v eya yanlış lıktan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz.

* Adayların , sınavlarının ve sınav sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bu kılavuzdaki tüm kurallara ve sınav kurallarına (Ek - 1) uyması zorunludur. Kurallara uymayan adayların sınavı geçersiz sayılır. Sınavdan sonra bile olsa , bu kurallara uymadığı saptanan adayların sınav sonuçlarından doğan hakları geçersiz sayılacaktır.

* Başvuru yapıldıktan sonra herhangi bir nedenle başvurusunu geri çeken veya başvurusu reddedilen veya başarısız olan adaylar, yeni başvurularını en erken bir sonraki sınav dönem inde yapabilirler. Bir sınav dö nemi için yapılan başvuru , sonraki dönemler için geçerli değildir.

* Sınav evrakı (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınav tutanakları) sınav tarihinden 2 (iki) yıl sonra imha edil ir . Her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.

* Sınavla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin söz konusu adresi sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Bu adresteki duyurular , adaylara tebliğ hükmündedir.