Son dakika: Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı! MEB sorgulama sayfası

Özel okullarda okuyacak öğrencilere verilen, 2018 özel okul teşvik sonuçları açıklandı.Tercih işlemleri 7-14 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Özel okul teşviklerinin yerleştirme sonuçları 17 Eylül Pazartesi itibariyle MEB üzerinden sorgulanabiliyor. Peki özel okul teşvik sonuçları nasıl sorgulanır? Özel okul teşvik ücretleri ne kadar? İşte Özel okul teşvik hakkında bilmeniz gerekenler.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 17:11 Güncelleme 17 Eylül 2018, 17:21
Son dakika: Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı! MEB sorgulama sayfası

İÇİNDEKİLER

Özel okullarda devlet desteği ile okumak isteyen öğrencilere verilecek olan özel okul teşvik sonuçları açıklandı. 7-14 Eylül arasında alınan başvurular sonrası MEB, 17 Eylül'de sonuçları erişime açtı. Sonuçlar MEB üzerinden sorgulanabiliyor.

ÖZEL OKUL TEŞVİK KAYITLARI BAŞLADI!

17 Eylül Pazartesi günü itibariyle kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. Kesin kayıt sürecinde işlemlerini gerçekleştirmeyen öğrencilerden doğan boşluklara ise ek yerleştirmeler gerçekleştirilecek. Özel okul teşvik sonuçları sonrası ek yerleştirme dönemi ise 24 Eylül'de başlayacak.

Özel okul teşvik sonuçları 'https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/eod/sonuc.aspx?prm=sonuc' üzerinden sonuçlar sorgulanabiliyor.

EK YERLEŞTİRME 24 EYLÜL'DE

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 24-28 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Okul öncesi 6 bin öğrenciye MEB 3.060,00 TL destek verecek. 15 bin ilkokul öğrencisine 3.680,00 Türk Lirası, 15 bin ortaokul öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası, 15 bin ortaöğretim öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası ve 24 bin temel lisede okuyan öğrenciye 3.680,00 Türk Lirası destek verecek. Destekten yararlanan öğrenci sayısı 75 bin.

TEMEL LİSELERDE DESTEK KONTENJANI

Temel liselerde 9, 10 ve 11'inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12'nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

.