2018 Özel okul teşvik sonuçları bugün açıklanacak! MEB teşvik sorgulama nasıl yapılır?

2018 Özel Okul Teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı bugün yanıt buluyor. Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği özel okul teşvik sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Teşvik sonuçları MEB sayfası üzerinden sorgulanabiliyor. ayrıca özel okul teşvik kılavuzu yine MEB üzerinden yayınlandı. Peki özel okul teşvik sonuçlaarı nasıl sorgulanır? Özel okul teşvik ücretleri ne kadar? İşte detaylar.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2018, 12:39 Güncelleme 17 Eylül 2018, 12:39
2018 Özel okul teşvik sonuçları bugün açıklanacak! MEB teşvik sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı, "5580 sayılı kanun kapsamındaki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzu" özel okul teşvik sonuçlarının 17 Eylül 2018 tarihinde açıklanacağını yazmıştı. Bugün sonuçların açıklanmasını bekleyen milyonlar, özel okul teşvik sonuçları nereden açıklanacak merak ediyor.

Destekten faydalanacak öğrencilerin ilanı 7 Eylül'de yapılmıştı. Öğrenciler 7-14 Eylül arasında tercihlerini gerçekleştirdi. MEB eğitim öğretim desteği il kontenjanlarını açıkladı.

Özel okul teşvik sonuçları bu sayfa üzerinden sorgulanabilecek; https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/Default.aspx

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Okul öncesi 6 bin öğrenciye MEB 3.060,00 TL destek verecek. 15 bin ilkokul öğrencisine 3.680,00 Türk Lirası, 15 bin ortaokul öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası, 15 bin ortaöğretim öğrencisine 4.280,00 Türk Lirası ve 24 bin temel lisede okuyan öğrenciye 3.680,00 Türk Lirası destek verecek. Destekten yararlanan öğrenci sayısı 75 bin.

TEMEL LİSELERDE DESTEK KONTENJANI

Temel liselerde 9, 10 ve 11'inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12'nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

YERLEŞTİRME PUANI NASIL BELİRLENECEK?

Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır. Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır. Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.