2. ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor? MEB ikinci ara tatil tarihi belli oldu! 2023-2024 Okullar ne zaman kapanacak?

2. ara tatil ne zaman sorusu öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 1. ara tatilin sona ermesinin ardından gözler 2. ara tatile çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil tarihlerini duyurdu. Okulların ne zaman kapanacağı belli oldu. Peki 2. ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor? Okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB 2023-2023 tatil tarihleri...

Giriş Tarihi 01 Aralık 2023, 09:01 Güncelleme 01 Aralık 2023, 09:02
2. ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor? MEB ikinci ara tatil tarihi belli oldu! 2023-2024 Okullar ne zaman kapanacak?

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı ve öğrencilerin merakla beklediği ara tatil ve yaz tatili tarihleri netleşti. Bu yılki akademik takvime göre, okullar 14 Haziran 2024 Cuma günü kapanacak. Öğrenciler, uzun bir yaz tatiline girmenin heyecanını yaşarken, aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirmek için planlar yapmaya başlayacak. Yaz tatilinden önce öğrencileri 2. ara tatil karşılayacak. Peki 2. ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor?

2. ARA TATİL NE ZAMAN?

2. ara tatil 8 Nisan 2024 Pazartesi başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre okullar 14 Haziran 2024 Cuma kapanacak ve yaz tatil başlayacak.

ARA TATİL ANKETİ NEDİR?

MEB öğretmenler, öğrenciler ve veliler için ara tatil değerlendirme anketi düzenledi. Ankete katılım, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden gerçekleşiyor. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler, geride kalan ara tatil sürecine ilişkin deneyimlerini paylaşarak, eğitim sisteminin geliştirilmesine katkı sağlayabilecek.

ARA TATİL ANKETİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Ankete katılmak isteyen öğrenciler, veliler ve öğretmenler, https://veri.meb.gov.tr/ adresine giderek MEBBİS girişi yapacaklar. Bu aşamada kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girmeleri gerekecek.

MEBBİS ARA TATİL ANKETİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Önümüzdeki yıllarda ara tatil uygulamasına devam edilip edilmeyeceğine ilişkin alınacak olan kararda, anket sonuçları üzerinden yapılacak analizin etkili olması bekleniyor.