1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi? MEB 2024 tatil takvimi! Seçim haftası okullar tatil olacak mı, kaç gün sürecek?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de belediye seçimleri gerçekleştirilecek. Ancak seçimlerin ardından, özellikle öğrenci ve velilerin merak ettiği bir konu var. O da 1 Nisan'da okulların açık olup olmayacağı. Bu durum özellikle öğrencilerin ve velilerin pazartesi günü okulların durumunu merak etmesine neden oluyordu. Son dakika açıklaması geldi. Peki, 1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi 2024? Seçim haftası okullar tatil olacak mı, kaç gün sürecek? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 05 Mart 2024, 13:33 Güncelleme 28 Mart 2024, 15:24
1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi? MEB 2024 tatil takvimi! Seçim haftası okullar tatil olacak mı, kaç gün sürecek?

İÇİNDEKİLER

Seçimden sonraki gün 1 Nisan'da okulların açık olup olmadığı merak ediliyor. Türkiye'de 31 Mart 2024 Pazar günü belediye seçimleri gerçekleştirilecek. Okullarda sandıklar kurulup oylar kullanılacak. Öğrenci ve veliler ise seçimden sonraki pazartesi günü okulların durumunu sorguluyor. Peki, 1 Nisan'da okullar tatil mi, açık mı? İşte detaylar!

1 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da okulların tatil edildiğini duyurdu.



MEB Bakanlığınca Valiliklere gönderilen yazıda, " Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs günleri düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ardından 15 Mayıs ile 29 Mayıs günleri okullar tatil edilmişti.

2. ARA TATİL NE ZAMAN, HANGİ AYDA? 2024 NİSAN ARA TATİLİ

Bu yılın 2. ara tatili 8 - 12 Nisan arasında yaşanacak.

2. ARA TATİL KAÇ GÜN?

2. Ara tatil hafta sonu tatilleriyle birlikte toplam 9 gün sürecek.