Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya karşı kararlı duruşuna Hırvatistan'dan destek: Bu bir Türk onuru

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme isteğinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu iki ülkedeki teröristleri işaret ederek veto yetkisini kullanacağını ifade etti ve 'Hiç boşuna uğraşmasınlar' diyerek geri adım atmayacaklarını söyledi. Yaşananların ardından Başkan Erdoğan'ın sözlerine Hırvatistan'dan destek geldi. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic bunun bir Türk onuru olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2022, 20:04 Güncelleme 18 Mayıs 2022, 21:06
Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’ya karşı kararlı duruşuna Hırvatistan’dan destek: Bu bir Türk onuru

İÇİNDEKİLER

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme isteğinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu iki ülkedeki teröristleri işaret ederek veto yetkisini kullanacağını ifade etti ve 'Hiç boşuna uğraşmasınlar' diyerek geri adım atmayacaklarını söyledi.

"TÜRKİYE'YE GELECEKLERMİŞ, YORULMASINLAR"


Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu olmadığını dikkat çekti.



Erdoğan, "İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip konuşturuyorlar. Hatta hatta PKK yanlısı teröristler var. Biz bunların neyine güveneceğiz. Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş kusura bakmasınlar yorulmasınlar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN KARARLI DURUŞUNA HIRVATİSTAN'DAN DESTEK
Hırvatistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin İsveç'ten NATO üyeliği konusunda haklı taleplerinin bulunduğunu belirterek bu durumun, İsveç'in üyeliğini zora soktuğunu ifade etti.

Milanovic, "İsveç'in Türkiye'nin taleplerini karşılamanın 'itibarını' sarsacağını düşüneceğini, Türkiye'nin de taleplerinden kesinlikle vazgeçmeyeceğini" belirterek "Türkiye, kendisi için önemli olan şeyleri talep ediyor. İsveç'i dost görmüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusunda sergilediği tutumun, "ciddi devletlerin" işleyişini ortaya koyduğuna işaret eden Milanovic, Hırvatistan'ın da Bosna Hersek'teki Hırvatların statüsü konusunda benzer bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

ZARARA UĞRAYAN TARAF, TÜRKİYE OLMAYACAK
"Bu, Hırvatların Bosna Hersek'teki durumunun tam aksine, Türk onurunun bir örneği. Bizler de kendi çıkarlarımız için mücadele etmeliyiz." ifadelerini kullanan Zoran Milanovic, "Burada zarara uğrayan taraf, Türkiye olmayacak." diye konuştu.