Son dakika: İngiltere'de mutasyona uğramış koronavirüsün daha bulaşıcı olan yeni varyantı tespit edildi

Gelen son dakika haberine göre, İngiltere, Güney Afrika'dan gelen 2 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bir mutasyonunun daha tespit edildiğini duyurdu. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yeni varyantın daha bulaşıcı olduğunu söyledi. "501.V2" olarak adlandırılan ve Güney Afrika'da görülen bu tür, Güney Afrika'daki yeni vakaların yaklaşık yüzde 80 ila 90'ını oluşturuyor.

Giriş Tarihi 23 Aralık 2020, 19:05 Güncelleme 23 Aralık 2020, 20:04
Son dakika: İngiltere’de mutasyona uğramış koronavirüsün daha bulaşıcı olan yeni varyantı tespit edildi

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi!

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Birleşik Krallık'ta geçen hafta belirlenen varyanttan daha bulaşıcı olan yeni bir koronavirüs varyantı tespit ettiklerini açıkladı.

Hancock İngiltere'de Güney Afrika ile bağlantılı başka bir yeni mutant koronavirüs vakalarının bulunduğunu ve ülke için yeni seyahat kısıtlamaları getirdiğini söyledi.

"DAHA BULAŞICI BİR VİRÜS KEŞFETTİK"

Hancock basın toplantısında şöyle konuştu:

"Tıpkı bu virüsü kontrol edebilecek kademeli bir sisteme sahip olduğumuz gibi, yeni, daha bulaşıcı bir virüs keşfettik. Bu tehlikeli bir oranda yayılan bir varyant."

"YENİ VARYANT SON DERECE ENDİŞE VERİCİ"

Koronavirüs vakalarındaki artışın sebebi olan varyanttan bahseden Hancock, "Bu yeni varyant son derece endişe verici. Çünkü daha bulaşıcı ve Birleşik Krallık'ta keşfedilen (ilk) yeni varyant daha fazla mutasyona uğramış görünüyor" ifadelerini kullandı.

Vakaların Güney Afrika'dan gelen 2 kişide tespit edildiğini söyleyen Hancock, bu kişilerin karantinaya alındığını ve Güney Afrika ile seyahate kısıtlamalar getirildiğini açıkladı.

İki vakanın da Güney Afrika'dan gelenlerle temaslı olduğunu belirten Hancock, "Birleşik Krallık'taki vakalar ile yakın temaslıları karantina alıyoruz. İkinci olarak, derhal Güney Afrika'ya seyahat kısıtlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemlisi de son iki hafta içinde Güney Afrika'da bulunan ve onlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık'tan herkes derhal karantinaya girmeliler" dedi.

Vakaların Güney Afrika'dan gelen 2 kişide tespit edildiğini söyleyen Hancock, bu kişilerin karantinaya alındığını ve Güney Afrika ile seyahate kısıtlamalar getirildiğini açıkladı.

Hancock, son 2 haftada Güney Afrika'da bulunan veya bu ülkeden gelen biriyle yakın teması olan herkesin "derhal kendilerini izole etmesi gerektiğini" vurguladı.

BU TÜRÜN ADI "501.V2"

"501.V2" olarak adlandırılan ve Güney Afrika'da görülen bu tür, Güney Afrika'daki yeni vakaların yaklaşık yüzde 80 ila 90'ını oluşturuyor.

Geçen hafta da İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede yüzde 70 daha hızlı yayılan bir Kovid-19 türü bulduklarını açıklamıştı.

Bunun üzerine 50'den fazla ülke, İngiltere ile seyahate kısıtlama getirmişti.

Türkiye, 20 Aralık'ta İngiltere'nin yanı sıra Güney Afrika'dan uçuşlara da geçici durdurma kararı almıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum