Nükleer suikast

Atom bombası nedeniyle ABD'nin tepkisini çeken İran, bir ölümle daha gerildi. Uranyum tesisinde çalışan fizikçi, korkunç bir saldırıya kurban gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2012 Güncelleme 12 Ocak 2012, 02:06
Nükleer suikast

İÇİNDEKİLER

Yaptığı nükleer çalışmalar nedeniyle başta ABD olmak üzere tüm batının tepkisini çeken İran, yine korkunç bir ölümle sarsıldı. Natanz kentindeki nükleer tesiste çalışan ve aynı zamanda öğretim görevlisi olan 32 yaşındaki Mustafa Ahmedi Ruşan, dün başkent Tahran'da uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirdi. Ruşan, motosikletli 2 saldırganın aracına yapıştırdığı mıknatıslı bombanın patlaması sonucu parçalanarak can verdi.

ABD İLE İSRAİL'İN PARMAĞI VAR
Suikastin, Mesud Ali Muhammedi isimli üst düzey nükleer bilimcinin öldürülüşünün ikinci yıl dönümüne rastlaması ise kafaları iyice karıştırdı. Öte yandan dünyanın önde gelen birçok gazetesi, İranlı nükleer uzmanlara yönelik kanlı saldırıların arkasında, ABD ile İsrail'in Tahran'a karşı yürüttüğü "gizli savaşın" bulunduğunu öne sürüyor. Mustafa Ahmedi Ruşan'ın öldürülmesi de son iki yılda İranlı nükleer bilim uzmanlarına yönelik dördüncü suikast oldu.