Dünyaca ünlü yazar Paul Auster kansere yenik düştü! 77 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Paul Auster hayatını kaybetti. Akciğer kanseri ile mücadele eden Auster, hastalığı nedeniyle meydana gelen komplikasyonlara yenik düştü. Auster'ın hayatını kaybettiğini, arkadaşı yazar Jacki Lyden doğruladı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024, 16:40 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 17:06
Dünyaca ünlü yazar Paul Auster kansere yenik düştü! 77 yaşında hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Paul Auster hayatını kaybetti.

Auster'ın arkadaşı yazar Jacki Lyden, ünlü yazarın salı günü akciğer kanserinden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini doğruladı.

1980'lerde kara romanı postmodern akıma uyarlayan ve kendi kuşağının en önemli yazarlarından biri haline gelen Paul Auster, salı akşamı Brooklyn'deki evinde, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

"AMERİKA'NIN EN OLAĞANÜSTÜ YAZARI"

İngiltere'nin Times Literary Supplement gazetesi "Edebi süperstar" olarak da tanınan Auster'ı "Amerika'nın en olağanüstü yazarlarından biri" olarak tanımlamıştı.

Auster, Brooklyn'in edebi geçmişinin bir koruyucusu ve 1990'larda ilçeye akın eden yeni nesil romancılar için ilham kaynağı olarak görülmeye başlandı.

NEW YORK ÜÇLEMESİ İLE ÇIKIŞ YAPTI

Dedektifliği felsefi bir bakış açısı ile ele alan The Invention of Solitude (Yalnızlığın Keşfi) romanı baba-oğul ilişkileri temasında öncü haline gelirken Austin ilk çıkışını dedektifliği felsefi bir bakış açısı ile ele aldığı Mavi, Kahverengi, Siyah ve Beyaz adlı dedektif dörtlüsünü merkeze alan New York Üçlemesi ile yakaladı.

ROMANLARI 40'TAN FAZLA DİLE ÇEVRİLDİ

Timbuktu, Ay Sarayı, Şans Müziği ve Leviathan gibi kitapları ile de bilinen Austin'in romanları 40'tan fazla dile çevrildi.

Auster, ayrıca, Wayne Wang'ın yönettiği Smoke filminin senaryosunu yazdı ve 1995'te en iyi ilk senaryo dalında Independent Spirit ödülünü kazandı.

Austin'in ABD toplumunu anlattığı ve 2017'de yayımlanan 4321 adlı romanı ise yazarın başyapıtı olarak görülüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN