Barbados Filistin Devleti'ni resmen tanıdı: Zamanı gelmişti

Karayipler'de bulunan bir ada ülkesi olan Barbados, Filistin’i devlet olarak resmen tanıdığını duyurdu. Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıyan 11. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140'ı Filistin'i devlet olarak resmen tanıyor.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2024, 12:02 Güncelleme 20 Nisan 2024, 12:03
Barbados Filistin Devleti’ni resmen tanıdı: Zamanı gelmişti

İÇİNDEKİLER

Karayipler ülkesi Barbados, Filistin'i devlet olarak resmen tanıma kararı aldı.

Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds

Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds, 19 Nisan 2024 Cuma günü 166. Amerikalılar Arası İnsan Hakları Mahkemesi'nde yaptığı açıklamada, "Kabinemiz Filistin Devleti'ni diplomatik olarak resmen tanımamız için zamanın geldiğine karar verdi" dedi.

Symmonds, Birleşmiş Milletler nezdinde her zaman çatışmaya iki devletli bir çözüm bulunması gerektiğini savunduğunu belirterek "İronik bir şekilde dünyaya bunu söylememize rağmen Barbados, Filistin'i devlet olarak tanımamıştı. Ortada bir tutarsızlık var. Filistin'i bir devlet olarak tanımazken nasıl olur da iki devletli bir çözüm istediğimizi söyleyebiliriz?" ifadelerini kullandı.

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ ETKİLEMEYECEK

Ancak Barbadoslu Bakan Symmonds, Filistin'in devlet olarak tanınmasının Barbados'un İsrail ile ilişkilerini etkilemediğini vurguladı.


Barbados, bu kararıyla Filistin'i devlet olarak tanıyan 11. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Ayrıca Barbados ile birlikte Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140'ı Filistin'i bir devlet olarak tanıyor.