Afganistan’da patlama! Taliban duyurdu: 9 çocuk hayatını kaybetti

Afganistan’ın Gazne vilayetinin Geru ilçesinde mayın patlaması sonucu dokuz çocuk hayatını kaybetti. Taliban yönetiminden yapılan açıklamada mayınların Sovyetler’in işgalinden kaldığı ve dün infilak ettiği bildirildi.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2024, 14:40 Güncelleme 01 Nisan 2024, 14:40
Afganistan’da patlama! Taliban duyurdu: 9 çocuk hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Afganistan'ın Gazne vilayetinin Geru ilçesinde pazar günü mayın patlaması sonucu dokuz çocuk hayatını kaybetti.

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Taliban yönetiminin haber ajansı Bahktar'a konuşan Gazne Kültür ve Enformasyon Müdürü Molla Hamidullah Nisar, Giro ilçesinin Zedran köyünde Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgali döneminden kalma patlamamış bir mayının dün infilak ettiğini belirtti.

9 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Çocukların patlamamış mayını bulup oyun oynadıkları sırada patlamanın gerçekleştiğini kaydeden Nisar, olay sonucu 5'i kız 9 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

MAYINLAR SOVYETLER'DEN KALMA

1979-1989 yıllarında Afganistan'ı işgal eden Sovyetler Birliği ve o dönem desteklediği Afganistan hükümeti, isyancılarla mücadele etme gerekçesiyle kırsal alanlara mayın yerleştirmişti.

Bu mayınlar çok sayıda çocuğun yaşamını yitirmesine ve sakat kalmasına neden oldu.

Voice of America'nın bildirdiğine göre Kabil'deki Birleşmiş Milletler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Afganistan'da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu on binlerce sivilin mayınlar ve savaştan kalan patlayıcılar nedeniyle öldürüldüğünü veya yaralandığını söyledi.