Sırp Cumhurbaşkanı Vucic kimseyi tehdit etmediklerini ve olası bir hareketlilikte kendilerini savunabileceklerini söyledi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Merkezlerini ziyaret ettiği sırada Sırbistan'ın kimseyi tehdit etmediğini söyledi. Kendilerini savunabilecek kapasitede olduklarını vurgulayan Sırp Cumhurbaşkanı, bölgede casus drone fark ettiklerini olası bir hareketlilikte vuracaklarının altını çizdi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 19:26 Güncelleme 31 Mart 2024, 19:28
Sırp Cumhurbaşkanı Vucic kimseyi tehdit etmediklerini ve olası bir hareketlilikte kendilerini savunabileceklerini söyledi

İÇİNDEKİLER


Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan'ın kimseyi tehdit etmediğini, kendisini savunabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Vucic, Bosna Hersek'teki Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik ve bazı Sırp siyasetçiler, başkent Belgrad yakınlarındaki Batajnica'da Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma merkezlerini ziyaret etti.

''KENDİMİZİ SAVUNACAK KAPASİTEDEYİZ''

Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexandar Vucic

Sırbistan Cumhurbaşkanı, burada basın mensuplarına açıklama yaparak, "Sırbistan kimseyi tehdit etmiyor, hiçbir zaman kimseyi tehdit etmedi. Tüm sorunlarımızı, zayıf yanlarımızı biliyoruz. Eskiye göre ne kadar güçlü olduğumuzu da biliyoruz. Biz kendimizi savunabilecek kapasitedeyiz." dedi.

Avrupa Konseyi

Kosova'nın Avrupa Konseyine tam üye olmasını tavsiye eden raporun onaylanmasını da değerlendiren Vucic, "Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin, Konseye girdikten sonra Sırbistan'ı savaş suçları ve soykırım gerekçesiyle dava edeceğini ancak bu durumdan korkmadıklarını" ifade etti.

RAFALE GÖRÜŞÜLECEK: ALAMAZSAK BAŞKA BİR ŞEY ALIRIZ

Sırbistan'ın batısındaki Valjevo'da bir casus drone fark ettiklerini belirten Sırp Cumhurbaşkanı, böyle bir durumun bir daha yaşanması halinde, dronu vuracaklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı görüşmede, Fransız Daussault şirketi tarafından üretilen 4.5 nesil Rafale savaş uçağının alımını da konuşacaklarını hatırlattı:

Fransız üretimi Rafale savaş uçağı

"Rafale alabilirsek alırız. Rafale alamazsak başka yerden başka bir şey alacağız. Bir şeye dikkat etmemiz gerekiyor. O da bölgedeki ilişkiler. Askeri açıdan tarafsız tek ülke olarak, tarafsızlığımızı ve özgürlüğümüzü koruyabilmemiz için çok daha güçlü olmalıyız."

"SIRBİSTAN KENDİNİ SAVUNABİLMELİ"

Bosna Hersek'teki RS Başkanı Dodik, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, tutuklanacağına dair bilgiler aldıklarını, karşı çıkmaları durumunda vurulabileceğini aktardı.

Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik

Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt'i tanımadıklarını ifade eden Dodik, Schmidt'in tutuklanıp sınır dışı edileceğini bildiği için RS'ye gidemediğini iddia etti.

''DODİK'İ TUTUKLAMAK İSTİYORLAR''

Sırbistan Güvenlik Bilgi Ajansı'nın (BIA) eski müdürü Aleksandar Vulin, ABD ve İngiltere ile iş birliği içerisinde RS'nin parçalanmak istendiğini iddia etmişti.

"Dodik'i tutuklamak istiyorlar. RS'yi her şekilde ödeme işlemlerinin iptal edilmesiyle bile tehdit ediyorlar. Bunun önünde duran tek engel Dayton Barış Antlaşması'nın garantörü Sırbistan ve Vucic'tir."