Pakistan’da olaylı seçim! Mobil erişim kesildi kara sınırları kapatıldı: Ülke çapında binlerce asker bekliyor

Pakistan genel seçimler için sandık başına geçti. Çarşamba günü Belucistan eyaletinde art arda meydana gelen iki bombalı saldırının ardından seçimler için olağanüstü önlemler alınırken ülke çapında mobil erişim kesildi, kara sınırları kapatıldı ve binlerce asker görevlendirildi. Tüm önlemlere rağmen oy verme sürecinde çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda ise bazı sandıkların çalındığı iddia ediliyor.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2024, 11:40 Güncelleme 08 Şubat 2024, 15:42
Pakistan’da olaylı seçim! Mobil erişim kesildi kara sınırları kapatıldı: Ülke çapında binlerce asker bekliyor

İÇİNDEKİLER

Pakistan'da genel seçimlerde oy kullanma işlemi sona erdi. 128 milyonu aşkın seçmen 5 yıl boyunca yasama görevini yürütecek olan Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve eyalet meclislerinin seçimi için oy kullandı. Genel seçimlerde oy verme işleminin başlaması üzerine Pakistan genelinde internet ve mobil ağlar askıya alınırken Belucistan eyaletinde dün düzenlenen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği saldırılara yönelik endişe de artış gösterdi. Öte yandan ülke çapında çatışmalara karşı büyük önlemler alınsa da çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti.

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir polis yetkilisi, Pakistan'ın kuzeybatısında seçim günü devriye gezerken düzenlenen saldırıda beş güvenlik personelinin öldürüldüğünü bildirdi.

Üst düzey bir polis yetkilisi Shahid İslam, Khyber Pakhtunkhwa'daki saldırının ardından "Dört polis memuru ve bir Sınır Polis memurunun öldüğü ve üç polis memurunun yaralandığı bildirildi" dedi.

SEÇİM SANDIKLARI ÇALINDI

Oy verme sürecinde ülkede kaos devam ederken sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir grubun seçim sandıklarını alıp kaçtığı iddia edildi.

MOBİL HİZMETLER ASKIYA ALINDI

Pakistan'daki yetkililer güvenlik sorununu gerekçe göstererek ülke çapında mobil hizmetleri geçici olarak askıya aldı.

KARA SINIRLARI KAPATILDI

Pakistan'da oylama devam ederken ülke çapındaki seçim merkezlerine binlerce asker konuşlandırıldı. Ayrıca, İran ve Afganistan sınırları da geçici olarak kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ülkede son dönemde yaşanan terör olayları sonucunda değerli canlar kaybedilmiştir, asayiş durumunun korunması ve olası tehditlerle başa çıkabilmek için güvenlik önlemleri şarttır." ifadeleri kullanıldı.

BELUCİSTAN'DA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

Çarşamba günü Pakistan'ın Belucistan eyaletinde art arda iki bombalı saldırı meydana gelmiş ve 28 kişi hayatını kaybetmişti.