Son dakika... Güney Kore'de Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung bıçaklandı

Son dakika... Güney Kore'de ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung'un, Busan'da bir inşaat alanını ziyareti sırasında bıçaklı saldırıya uğradığı bildirildi. Lee'yi öldürmeyi planladığını belirten saldırgan olay yerinde derdest edilip gözaltına alınırken Lee'yi neden hedef aldığı ise henüz bilinmiyor. İşte, boynundan bıçaklanan Lee'nin durumuna ilişkin son detaylar...

Giriş Tarihi 02 Ocak 2024, 05:54 Güncelleme 02 Ocak 2024, 16:32
Son dakika... Güney Kore’de Demokratik Parti’nin lideri Lee Jae-myung bıçaklandı

İÇİNDEKİLER

Güney Kore muhalefet lideri Lee Jae-myung, Busan şehrine yaptığı ziyaret sırasında boynundan bıçaklandı. Güney Kore ajansı Yonhap'ın haberine göre, olay sabah saatlerinde Lee'nin Gadeok Adası'nda bir inşaat alanını ziyareti sırasında gerçekleşti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada imza alma bahanesiyle Lee'ye yaklaşan saldırgan, elindeki kesici aletle onu boynundan yaraladı.

Saldırının ardından boynunda bir santimetrelik bir yırtık olan ve kanaması devam eden Lee, bilinci açık durumdayken tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Erkek olduğu belirtilen saldırgan olay yerinde yakalanırken, kimliğine ve eşkaline dair henüz detaylı bilgi verilmedi. Yonha haber ajansının haberine göre 66 yaşındaki adam Lee'yi öldürmeyi planlıyordu. Öte yandan saldırının sebebi ise hala bilinmiyor.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Soo-kyung, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un olayın ardından Lee'nin en hızlı şekilde hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak olguların tespit edilmesi için talimat verdiğini bildirdi. Saldırgan ise olay yerinde etkisiz hale getirildi ve tutuklandı.

2022 başkanlık seçimlerinde Bay Yoon'a karşı sadece yüzde 0,73'lük bir fark ile yarışı kaybeden Lee'nin 2027 seçimlerinde de aday olması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN