Katil İsrail'e destek çıkan Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo'ya göstericilerden Gazze protestosu!

Soykırımcı İsrail ordusu 42 gündür Gazze'de taş üstünde taş bırakmadı. Öte yandan katliama ABD olmak üzere pek çok Batılı ülke ise, İsrail'e koşulsuz şekilde desteklemeye devam ediyor. Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına destek vermesi nedeniyle ülkesindeki göstericiler tarafından protesto edilerek tepkilerle karşı karşıya kaldı. Finlandiyalı aktivist, Orpo'nun İsrail'e yaptığı yardımları eleştirerek "İsrail'in bugüne kadar 4 bin çocuğu katlettiğini biliyor musunuz?" şeklinde soru yöneltti.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 01:11 Güncelleme 17 Kasım 2023, 01:48
Katil İsrail’e destek çıkan Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo’ya göstericilerden Gazze protestosu!

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail 42 gündür Gazze'ye kan kusturuyor. El Kassam Tugaylarının hastanede konuşlandığı yalanı ile haftalardır Filistinlilerin sığındığı, yaralıların tedavi gördüğü hastaneleri hedef alan İsrail, Gazze'de aktif tek bir hastane bile bırakmadı.

Başta ABD olmak üzere pek çok Batılı ülke ise, İsrail'e koşulsuz desteklemeye devam ediyor.

TOPLU KATLİAMLARDAN SONRA NE HİSSEDİYORSUNUZ?
O ülkelerden biri olan Finlandiya'da Başbakan Petteri Orpo, göstericiler tarafından protesto edildi. Finlandiyalı bir aktivist, Orpo'ya "Gazzelilerin toplu katliamından sonra nasıl hissediyorsunuz?" şeklinde soru yöneltti.



"İSRAİL'E 370 MİLYON EUROLUK YARDIMI NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?"
Finlandiya'nın İsrail ile yaptığı yardımları da eleştiren gösterici, "İsrail'e 370 milyon euroluk yardımı nasıl açıklayacaksınız? İsrail'in bugüne kadar 4 bin çocuğu katlettiğini biliyor musunuz?" sözleri ile Başbakan Orpo'ya tepki gösterdi.



İSRAİL'E DESTEK MESAJI
Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail'e desteklerini ileterek "Finlandiya terörizmin her türlüsünü kınamaktadır. İsrail, uluslararası hukuka uygun olarak kendisini ve vatandaşlarını savunma hakkına sahiptir." ifadesini kullanmıştı.



FİNLANDİYA, İSRAİL'DEN 317 MİLYON EUROYA DAVUT SAPANI ALACAK
İsrail Savunma Bakanlığı, Finlandiya'ya "Davut Sapanı" satışı konusunda anlaştı. Buna göre, iki ülke yaklaşık 317 milyon euro değerindeki "Davut Sapanı" hava savunma sistemleri için anlaşma sağladı.



Açıklamada, "Davut Sapanı; balistik füzeler, seyir füzeleri, uçaklar ve insansız hava araçları dahil olmak üzere gelişmiş tehditleri önlemeye yönelik dünyanın önde gelen sistemlerinden biridir." ifadesine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN