CANLI TAKİP Katil İsrail ordusu yeni kıyım için düğmeye bastı! Şifa Hastanesi'ne gece baskını! Kuvözden çıkarılan bebekler ölümle burun buruna

Soykırımcı İsrail, dünyanın en büyük açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’ye yönelik saldırılarına 40. günde de devam ediyor. Günlerdir el Kassam Tugaylarını bahane ederek sivilleri hedef alan İsrail, Gazze’de aktif tek bir hastane bile bırakmadı.Son olarak iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarının ardından Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşatan işgalci İsrail ordusu hastaneye yönelik askeri operasyon başlattığını duyurdu.İşte detaylar...

Giriş Tarihi 13 Kasım 2023, 09:28 Güncelleme 15 Kasım 2023, 08:38
CANLI TAKİP  Katil İsrail ordusu yeni kıyım için düğmeye bastı! Şifa Hastanesi’ne gece baskını! Kuvözden çıkarılan  bebekler ölümle burun buruna

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail kara, hava ve deniz saldırıları ile Gazze'ye saldırmaya devam ediyor.

AHaber CANLI YAYIN

Saldırıların 40. gününde sivilleri hedef almaya devam eden İsrail, abluka altına alarak dünyanın en büyük açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'de Filistinlilere açıkça soykırım uyguluyor.

Okulları, camileri, hastaneleri ve sivilleri sığındığı tüm alanları bombalayan İsrail, Gazze'de aktif tek bir hastane bile bırakmadı. Yerleşim yerlerine fosfor bombaları ile saldıran İsrail, dünyanın gözü önünde işlenmedik savaş suçu bırakmıyor.

11 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, işgalci İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 44'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 363'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240'ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630'unu çocuklar ve 3 bin 130'unu kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 191 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de onbinlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

SOYKIRIMCI İSRAİL 49 GAZETECİYİ ÖLDÜRDÜ

Soykırımcı İsrail, Filistin'de sivil katliamına devam ederken bölgeden dünyaya haber aktarmak için canını tehlikeye atan gazetecileri de açıkça hedef alıyor. İşgalci İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 49 gazeteci hayatını kaybetti.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: İDF PAYLAŞIP HEMEN SİLDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) resmi X sosyal medya hesabında Gazze'deki ambulansların vurulmasıyla ilgili itiraf niteliğinde bir paylaşımda bulundu.

IDF binlerce beğeni alan ve ardından sildiği paylaşımda "Ambulansların acil tıbbi bakıma ihtiyacı olan insanları taşımada kullanıldığı ve hastaları gerekli kurumlara götürdüğünü biliyoruz değil mi?" Hamas'a göre ambulanslar ve hastaneler tıbbi amaçlardan daha çok 'terör altyapısı' olarak kullanılıyor. Hamas ambulanslarda kendi ajanlarını taşıyor ve onların silahlarını gizlemek için bu yolu deniyor. Bu durum uluslararası hukuka aykırı, dolayısıyla ambulanslar meşru hedef oluyor" ifadelerini kullandı.

Peki, Gazze'de neler oluyor? Takvim.com.tr bölgede yaşananları dakika dakika aktarıyor.

İşte, dakika dakika yaşananlar…

08.32 Şifa Hastanesi Müdürü Münr el Berş, soykırımcı İsrail güçlerinin hastaneden kaçmaya çalışan Filistinlilere ateş açtığını söyledi.

Berş, İsrail güçlerinin hastane kompleksi içindeki cerrahi ve acil durum binalarını aradığını ancak herhangi bir silahlı savaşçıya rastlamadığını belirtti.

07:33 Şifa Hastanesi Müdürü Munir el-Berş, hastaneye giriş operasyonunu başlatan İsrail ordusundan subaya, "Beni hastalarımın arasından alıp tutuklamak ya da öldürmek istiyorsanız sorun yok hazırım ama işbirliği yapmam." dedi.

Al-Jazeera televizyon kanalının, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden aralıksız canlı telefon bağlantıları sırasında Hastane Müdürü Dr. Munir el-Berş ile İsrailli bir subay arasında geçen konuşma dikkat çekti.

Spikerin ses kalitesinin düşüklüğünden dolayı bazı diyalogların tam anlaşılmadığını iletmesi üzerine Dr. Berş, İsrailli subayla arasında geçen telefon görüşmesini aktardı.

Berş, "Ben her gün yaralılarla burada muhatap oluyorum ve şehitleri görüyorum, onlara nasıl güvenebilirim. Onlara güven olmaz." dedi.

İsrailli subayın kendisinden aşağı inmesini ve komutanıyla görüşmesini istediğini belirten Berş, "Bu konu siyasi bir alan, ben doktorum. (İsrail askerleri) Aşağıda bodrum katında bir şeyler yapıyorlar ne yaptıklarını bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Telefon görüşmesinde subayın, aşağı inmesi için kendisini ikna etmeye çalıştığını aktaran Berş, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Beni hastalarımın arasından alıp tutuklamak ya da öldürmek istiyorsanız sorun yok hazırım ama işbirliği yapmam. Ancak onun yanına inip, istediği konuda onunla işbirliği yapmamı istemesi bunu kabul etmem. Subay, daha önce kafasında planlamış olduğu şeyi yapmak istiyor. Öncesinde kurguladığı olaylar ya da oraya koyduğu bir şeyler olabilir. Önceden hazırladığı bir kurguyu yanına yalancı bir şahit tutarak oynamak istiyor. Bodrumda neler hazırlıyorlar, gürültü yapıyorlar ne yapmak istiyorlar bilmiyorum. Yanında yalancı bir şahit olmasını istiyor, 'sonra şunları bulduk bunları bulduk' diyecekler. Çekim yapıp, görüntüyü medyada kullanmak üzere nasıl bir kurgu ve planla hazırlayıp ne yaptıklarını bilmiyorum."

YENİ KATLİAM İÇİN DÜĞMEYE BASTILAR
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X platformundan yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi'nin belirli bir bölümüne yönelik askeri operasyon yürütüldüğünü belirtti.

Öte yandan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun başlatılacağına dair bilginin Şifa Hastanesi'ne verildiğini doğruladı.

07:15 Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, Şifa Hastanesi'nin direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat edemeyecek." dedi.

Sevabite, İsrail işgal güçleri tarafından Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlenmesinin bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İsrail'in, Şifa Hastanesi'nin Gazze'deki direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat etmeye çalıştığını ancak bunda başarısız olacağını dile getiren Sevabite, "İşgal güçlerinin, hastaneye silahlar sokarak belirli şekilde düzenleyip görüntülerini çekeceği" tahmininde bulundu.

Sevabite, Şifa Hastanesi'ne ilişkin yaptıkları girişimleri, şöyle anlattı:

"Birkaç gün önce tüm uluslararası örgütlere ve Kızıl Haç'a Şifa kompleksindeki yaralıların kurtarılması için çağrıda bulunduk, ancak onlar yanıt vermeyi reddettiler ve kendilerini işgalin hedefleriyle aynı hizaya getirerek olup bitenlerin sorumluluğunu üstlendiler."

05:20 Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle: "Şifa Kompleksi'ndeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından tam sorumlu olan işgal güçleridir"



04:26
Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve yoğun silah atışlarına maruz bıraktığını ifade etti

04:19 Hamas: "İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırmasından İsrail'i ve ABD Başkanı Biden'ı sorumlu tutuyoruz'"

04:17
İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyona başladığını duyurdu

03:39 İsrail, Gazze'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattı

02:48 Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail, Şifa Hastanesi'ndeki herkesi ölüm çemberinde tutuyor
Filistin Sağlık Bakanlığınca, İsrail'in, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde hasta ya da sığınmacı olarak bulunanların tamamını, kuşatma ve bombardımanla ölüm çemberinin içinde tuttuğu belirtildi.

02.09 Filistin Kızılayı: Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nden hastaları ve sağlık ekiplerini çıkard

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi'nde kendisine bağlı olan Kudüs Hastanesi'nden hasta ve sağlık ekiplerinin zorunlu olarak çıkarıldığını duyurdu.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "Hastaları ve ailelerini, sağlık ekiplerini, hastaneden çıkarmak zorunda kaldık, tehlikelerle dolu zor bir gündü." ifadesi kullanıldı.


14 KASIM TARİHİNDE YAŞANANLAR

23.47 ŞİFA'NIN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ HEDEF ALDI

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde karadan kuşattığı Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesini hedef aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının paylaştığı görüntülere göre, İsrail ordusunun kuşatması altındaki ve yakıt tedarik edilememesi nedeniyle alarm durumundaki Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi vuruldu.

Görüntülerdeki doktorların bölgedeki patlama nedeniyle tozdan nefes almakta zorlandığı dikkati çekti.

Doktorlar, saldırılar ve yakıt eksikliği nedeniyle daha önceden hastane içinde yerleri değiştirilen yoğun bakım hastalarının yeniden başka bir alana tahliye edildiği bilgisini paylaştı.

YENİDOĞAN SERVİSİNDEKİ BEBEKLER KUVÖZDEN ÇIKARILDIKTAN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Görüntülere göre ayrıca Şifa Hastanesi'ndeki yenidoğan bölümünde kuvözlerinden çıkarılan 30'dan fazla bebek hastane personeli ve gönüllü sivillerin kucaklarında daha güvenli ve uygun bir yere nakledildi.

Doktorların bebekleri taşırken geçtiği hastane koridorlarının yaralıların bulunduğu hasta yataklarıyla dolu olduğu ve aynı koridorlarda, evleri bombalandığı için yerinden edilen ve hastaneye sığınan sivillerin de yaşadığı görüldü.

Bu vahim duruma dair konuşan Filistinli bir doktor, bebekleri taşıdıkları alanın özellikle prematüreler için uygun olmadığını vurguladı.

Bebeklerin normalde kuvözde kalması gerektiğini belirten doktorlar, "bugüne kadar üç bebeğin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle öldüğünü" söyledi.

GÖREVİNİN BAŞINDAYKEN EŞİNİ KAYBETTİ

Başka bir videoda, İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle gazeteciler dahil kimsenin hastaneye ulaşamaması nedeniyle hastanenin sağlık personelinden birinin buradaki insani trajediyi aktarmak için muhabirlik yaptığı görüldü.

Hastane çalışanının mikrofon uzattığı bir doktor, eşini İsrail bombardımanında kaybettiği için annesiz kalan iki küçük çocuğunu hastanede yanına alarak çalıştığını anlattı.

Yoğun bakım bölümünde çalışan doktor İsam Radi, "Görevimin başındayken karım şehit oldu. Çocuklarımı burada yanıma almak zorunda kaldım. Hala görevimin başındayım. Tüm şartlara rağmen Allah'a hamd olsun." ifadelerini kullandı.

23:22 NETANYAHU, ÜLKENİN KUZEYİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDIĞINI SÖYLEDİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'da Hizbullah ile şiddetli çatışmalar yaşandığını belirterek esirler konusunda somut gelişme olduğunda bunu açıklayacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan sınırındaki yerleşim birimlerinin yerel yöneticileriyle görüştü.

Netanyahu, "Kuzeyde şu anda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Hizbullah'ı vuruyoruz ama orduya her türlü senaryoya hazırlıklı olmaları talimatı verildi. Hizbullah'a İsrail'i sınamamasını tavsiye ediyorum. Bu hayatlarının hatası olur." dedi.

İsrail ordusunun saldırdığı Gazze'de Hamas'a karşı bir zafer elde etmeyi istediklerini dile getiren Netanyahu, Hamas'ın "geri dönmemesini sağlayacaklarını" savundu.

23:26 BM: (Gazze'de) Kameralar önünde insani bir felaket yaşanıyor
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'de kameralar önünde insani bir felaket yaşandığını, özellikle yakıt yokluğunun bu insani krizi daha da derinleştirdiğini duyurdu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Dujarric, "Biliyorsunuz Gazze'de yüz binlerce, hatta bir milyondan fazla insanın insani yardıma ihtiyacı var. Yani durum çok vahim." dedi.

Gazze'de en acil ihtiyaçlardan birinin yakıt olduğunu vurgulayan Dujarric, "Yakıt olmadan jeneratörleri çalıştıramaz, elektrik elde edemezsiniz. Yakıt olmadan tuzdan arındırma tesislerini çalıştıramazsınız, bu da temiz içme suyuna sahip olamayacağınız anlamına gelir. Temiz içme suyu olmadan yapamaz, kirli su içerek kendinizi riske atamazsınız. Ayrıca fırın işletemezsiniz." diye konuştu.

21.38 İsrail'in Gazze Şeridi'ne 39 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 650'si çocuk, 3 bin 145'i kadın olmak üzere 11 bin 320 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada, İsrail'in saldırılarında 198 sağlık çalışanı, 22 sivil savunma çalışanı ile 51 gazetecinin de öldürüldüğü kaydedildi.

20.50 BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki hastanelerdeki korkunç durumdan ve can kayıplarından çok rahatsız olduğunu belirterek, "insanlık namına ateşkes" çağrısında bulundu

GAZZE'YE GİREN YARDIM TIRI SAYISI BİN 135'E ULAŞTI
18.26 Mısır'dan Gazze Şeridi'ne 21 Ekim'den bu yana bin 135 yardım tırı giriş yaptığını belirten Filistin Kızılayı, "Maalesef İsrail'in işgalci yetkilileri şu ana kadar akaryakıt girişine izin vermedi" dedi.

16.16 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine düzenlediği baskın sırasında bir hastaneye yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz attı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, baskın sırasında Tulkerim Devlet Hastanesi'nin acil girişine yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz attığı anlara ait görüntüleri paylaştı.

Bakanlık, hasta ve sağlık ekiplerinin gazdan etkilendiğini bildirdi.

16.10 El Kassam Tugayları, Gazze şehrinin batısındaki siyonist bir aracı daha "El-Yasin 105" füzesiyle hedef alıyor.

14.26 Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Cenazeleri çıkarma çabalarımızın başarısız olmasının ardından Şifa Hastanesi'nde toplu mezar kazmaya başladığımızı Kızılhaç'a bildirdik." ifadelerine yer verildi.

14.18 Dünya Sağlık Örgütü: Risk altında 700 hastayı barındıran (Gazze'deki) Şifa Hastanesi'ni tahliye edemeyiz, bu çok zor olur.

GAZZE'DE HASTANELERİN YARIDAN FAZLASI HİZMET DIŞI KALDI
13.43
Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki 36 hastaneden 22'si yani yarıdan fazlası yakıt yetersizliği, saldırılar ve güvenli olmayan ortam nedeniyle hizmet dışı kaldı.

11.44 ABD basını, Hamas ile İsrail arasında, Filistinli kadın ve çocuk tutuklulara karşı İsrailli kadın ve çocukların serbest bırakılacağı bir esir takası anlaşmasının birkaç gün içinde duyurulabileceğini öne sürdü.

The Washington Post gazetesine konuşan ismi açıklanmayan İsrailli üst düzey bir yetkili, İsrail ve Hamas'ın, kadın ve çocukların serbest bırakılmasını sağlayacak "esir takası anlaşmasının genel hatları üzerinde anlaştığını" öne sürerek, İsrailli ve Filistinli kadın ile çocukların gruplar halinde eş zamanlı olarak serbest bırakılmasının planlandığını ifade etti.

İsrailli yetkili, birkaç gün içinde duyurulma ihtimali olduğunu belirttiği anlaşma kapsamında, esirlerin güvenli şekilde evlerine varmasına ve Gazze'ye insani yardım girişinin artmasına olanak sağlayacak 5 günlük ateşkes ilan edileceğini savundu.

Haberde, anlaşmanın İsrail, Katar ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) işbirliğinde "şekillendiği" belirtilerek, İsrailli yetkililerin Katar'dan "sadece arabuluculuk yapmasını değil, Hamas'ın esirleri serbest bırakması için nüfuzlarını kullanmasını istediği" öne sürüldü.

HAMAS, İSRAİL'İN ESİR TAKASI KONUSUNU ERTELEDİĞİNİ AKTARMIŞTI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetmişti.

İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti.

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirmişti.


09.45 İsrail'in güneydeki evleri hedef alan hava saldırılarının ardından Han Yunus'ta hayatını kaybedenlerin sayısı en az 13'e yükseldi.

08.20 Soykırımcı İsrail Batı Şeria'da baskınlara devam ediyor. Filistin haber ajansı Wafa, 20 yaşındaki Muhammed Abdülmecid el Halayka isimli bir gencin işgal altındaki Batı Şeria'daki El Halil'in kuzeydoğusunda yer alan Beyt Aynun kasabası yakınlarında İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Raporda, Şuyukh kasabasından olan el-Halayka'nın, bıçaklı saldırı düzenlemeye çalıştığı iddiası sonrasında vurulduğu ve İsrail güçlerinin ambulans ekiplerinin kendisine yaklaşmasını engellemesiyle kanamadan dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

05.06 İsrail askerleri, Batı Şeria'nın el-Halil kentinin doğusundaki Beyt Aynun yakınlarında bir Filistinliye ateş açarak ölümüne neden oldu.

Filistin Medya Merkezi ve Şihab haber ajansı, Muhammed Abdulmecid el-Halayka'nın İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail güçleri, Halayka'nın babası ve kardeşini de olay yerinde sorguya çektikten sonra gözaltına aldı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bölgedeki görgü tanıklarından aktardığına göre, İsrail güçleri, Halayka'ya, kendilerine saldırı düzenleyeceği endişesinde oldukları için ateş açtı.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı da daha önce Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Tul Kerim'de Mahmud Ali Hadayde (25) ve Hazim Muhammed Husari (28) adlı iki Filistinli'nin İsrail kurşunuyla yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

İsrail güçlerinin baskınları sebebiyle Tul Kerim Mülteci Kampı'nda yoğun çatışmalar yaşandığı belirtilirken, Kamptaki İslami ve ulusal direniş grupları, Hadayde ve Husari'nin işgal güçleri tarafından öldürülmesi sebebiyle kentte tümüyle genel grev ilan etti.

Böylece Halayka ile Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 191'e yükseldi.

14 KASIM

23.03 HAMAS'TAN '5 GÜN ARA -70 REHİNE' TEKLİFİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in, esir takası konusunu ertelediğini belirtti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, İsrail'le esir takası anlaşması ve sahadaki çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

Ebu Ubeyde, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetti.

İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayısının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söyledi.

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirdi.

Sahadaki çatışmalara ilişkin de bilgi veren Ebu Ubeyde, Filistinli direnişçilerin, İsrail askerlerinin girdiği noktalara sızarak, tanklar ile askeri araçlarını hedef aldığını ve askerlere saldırdığını kaydetti.

Son 48 saat içinde 20 İsrail askeri aracını tamamen ya da kısmi olarak imha ettiklerini söyleyen Ebu Ubeyde, "İsrailli komutanların direnişi yok etme hayali, yenilgiden kaçıştır." diye konuştu.

Ebu Ubeyde, İzak Şamir ve İzak Rabin'in (eski İsrail başbakanları) de direnişi yok etmeye çalıştığını ve o zaman sayılarının sadece 10'larla ifade edildiğini hatırlattı.

İsrail devlet televizyonu KAN, 11 Kasım'da, İsrail ile Filistinliler arasında esir takasını ve Gazze'deki çatışmalara insani ara verilmesini içeren bir anlaşmaya varılması için ABD ile Katar'ın arabuluculuğunda yoğun görüşmelerin yürütüldüğünü iddia etmişti.

22:40 Filistin resmi haber ajansı: İsrail güçlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 31 kişi öldü

22:20 İSRAİL ORDUSU GAZZE'DEKİ PARLAMENTO BİNASINI İŞGAL ETTİ
İsrail ordusu, topyekun kuşatmaya alarak havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki parlamento binasını işgal etti.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail askerlerinin Gazze'deki Filistin Parlamentosu binasında bulunduklarını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafta, İsrail ordusunun Golani Tugayı askerlerinin, parlamento salonunda İsrail bayrakları ile poz verdiği görüldü.

Filistin'de son genel seçim 2006'da yapılmıştı ve Hamas seçimden zaferle çıkmıştı. 2005'te yapılan ve Hamas'ın katılmadığı devlet başkanlığı seçimlerini ise Mahmud Abbas kazanmıştı.

Hamas, 2006 seçimlerinde 132 sandalyeli Filistin Parlamentosunda 76 sandalye kazanmıştı.

İŞGALCİ İSRAİL'DEN SKANDAL KARAR

22.01
İsrail Meclisinde yapılan oylamada, İsrailli olmayan kişilerin "terörist" olarak ilan edilmesine imkan tanıyan yasa onaylandı.
Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını devam ettiren İsrail, 'Terörle Mücadele Yasası'nı da değiştirdi. İsrail Meclisinde yapılan oylamada, İsrailli olmayan kişilerin "terörist" olarak ilan edilmesine imkan tanıyan yasa onaylandı.

İsrail'de Savunma Bakanı, daha önce İsrailli olmayan kişileri ancak "nitelikli bir uluslararası kuruluş tarafından terörist olarak tanımlanmasının" ardından terörist olarak ilan edebiliyordu. Yasada ayrıca "terör operatörü" tanımı, "bir terör örgütünün resmi üyesi olmayan finansörlerini" de kapsayacak şekilde genişletildi.

21:54 GAZZE'DEN İSRAİL'E ROKETLER ATILDI
İsrail ordusunun topyekün ablukaya alarak havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nden İsrail'e roketler atıldı.

Gazze'deki Filistin direniş hareketi Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv'e roketlerle saldırdığını" duyurdu.

21:23 BM: Gazze'deki insani felaket kapalı kapılar ardında değil, gözler önünde gerçekleşiyor




19:35 UNRWA: Gazze'deki insani operasyonlar 48 saat içinde duracak

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörlüğü, yakıt tedarik edilmediği için 48 saat içinde insani operasyonlarının duracağını bildirdi.

UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'ye yakıt girişine izin verilmediği için insani operasyonlar 48 saat içinde duracak. Gazze'ye 7 Ekim'den beri yakıt verilmiyor. İkisi de hayat kurtaracak: Hastane için mi yoksa temiz su için mi yakıt kullanılması, zor bir karar. Ne yazık ki bu farazi bir soru değil." ifadesini kullandı.

White, son üç haftadır İsrail ve UNRWA'nın yakın koordinasyonuyla Mısır sınırındaki bir akaryakıt deposundan yakıt aldıklarını ancak "bu yakıt deposunun da şimdi boş olduğunu" duyurdu.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana aralıksız saldırdığı ve ablukayı sıkılaştırdığı Gazze Şeridi'nde, yaklaşık 1,5 milyon insan göçe zorlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki sağlık tesislerine düzenlenen 100'den fazla saldırının belgelendiğini bildirmişti.

Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki 16 hastane ile 34 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını duyurmuştu.

19.54 İsrail'in Gazze Şeridi'ne 38 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 630'u çocuk, 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarında 198 sağlık, 21 sivil savunma çalışanı ile 51 gazetecinin de öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 11 bin 240 Filistinliyi öldürdüğü aktarılan açıklamada, ölenlerden 4 bin 630'unun çocuk, 3 bin 130'unun da kadın olduğu belirtildi.


Açıklamada, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere yaralı sayısının 29 bine ulaştığı ve Gazze Şeridi'nde 1 milyon 500 bin kişinin yerinden edildiği bildirildi.

İsrail'in saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların bulunduğu belirtilen açıklamada, 1740'ı çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğu vurgulandı.

Açıklamada, İsrail saldırıları sebebiyle 25 hastane ile 52 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığı ve 55 ambulansın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

İbadethanelerin de hedef alındığına değinilen açıklamada, saldırılarda 71 caminin tamamen yıkıldığı ve 3 kilise ile 156 caminin de zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarında 41 bin 120 konutun yerle bir edildiği, toplam 222 bin 300 konutun da hasar aldığı kaydedildi.

İsrail'in 253 okulu hedef aldığı aktarılan açıklamada, bunlardan 63'ünün hizmet dışı kaldığı ve 94 hükümet tesisinin de yıkıldığı aktarıldı.

18:55 Sınır Tanımayan Doktorlar: (Gazze'deki) Şifa Hastanesi'nin yanı başındaki hastalara giden ambulansa saldırdılar. Hastanenin etrafında tedavi bekleyen yaralıları içeri alamıyoruz

18.43 Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 3 bin 250'den fazla kişi kayıp veya enkaz altında olduğu öğrenildi. Bu sayının bin 700'ünün çocuk olduğu öğrenildi.

18.36 Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde yakıt eksikliği nedeniyle her geçen dakika hastaların öldüğünü, son üç gündür yakıt eksikliği, internet kesintisi ve diğer sıkıntılar nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki ölü sayılarını güncelleyemediklerini söyledi.

17: 20 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Şifa Hastanesi'nin avlusunda yüzlerce ceset birikti.

17.00 El Kassam Tugayları, Gazze şehrinin batısındaki iki siyonist tankı "El-Yasin 105" füzeleriyle hedef aldıklarını duyurdu.

16.55 BM: İsrail güçlerinin (Filistinli nüfusu sürdüğü) Gazze'nin güneyindeki BM binasına yönelik son saldırısı bölgede güvenli bir yer olmadığının yeni bir göstergesi

15.06 El Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin batısında "Yasin 105" mermisi ve "Tandum" mermisine sahip iki siyonist tankı hedef aldıklarını belirtti.

13.35 BM Filistin Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNRWA) sözcüsü Juliette Touma, El Cezire'ye, BM'nin savaşta öldürülen üyelerini anması nedeniyle bugünün "küresel yas günü" olduğunu söyledi.

12.08 Gazze Şifa Hastanesi Müdürü: "Hastanemizdeki elektrik kesintisi ve hizmetlerin aksamasından dolayı 6'sı bebek toplam 20 kişi hayatını kaybetti"

11.40 Soykırımcı İsrail, Gazze'ye yaptığı saldırıların yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria'da baskın ve tutuklama kampanyalarıyla zulme devam ediyor. Bir gecede en az 14 baskın düzenleyen İsrail, Batı Şeria'da 66 yaşındaki İsa el Kadı'yı öldürdü.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 187 Filistinli öldürüldü ve 2.500'den fazlası tutuklu, çoğu da idari gözaltında. Bu, yargılanmadan tutulabilecekleri veya süresiz olarak suçlanabilecekleri anlamına geliyor.

11.30 Avrupa Birliği Dış Politika Komiseri: Derhal, geçici ve çoklu ateşkes ile Gazze'ye insani koridorların açılmasını talep ediyoruz

11.15 Gazze Sağlık Bakanlığı: An itibarıyla Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastaneler faaliyetlerini durdurdu.

10.49 Kudüs Tugayları: Kisufim ve Mars askeri bölgelerini yoğun füze salvolarıyla hedef aldık.

10.23 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine yönelik saldırılar sona ermediği sürece İran bağlantılı gruplara yönelik ek saldırı seçeneğini de dışlamadı.

Austin, Seul'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Bu saldırılar durmalı ve eğer durmazlarsa, o zaman birlikleri korumak için gerekeni yapmaktan bir kez daha tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Austin'in yorumları, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'nin doğusunda gece boyunca hava saldırıları düzenlediğini açıklamasından saatler sonra geldi.

09.20 Soykırımcı İsrail Gazze'de bombardımana devam ediyor. Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, özellikle de Gazze'nin merkezinde yaşayanlar, Nuseyrat mülteci kampı ve Han Yunuslar işgalci İsrail'in bombardımanı altında bir gece daha geçirdi.

Nuseyrat mülteci kampı yoğun bir şekilde bombalandı, bir cami ve çevre mahalleler de yıkıldı, çok sayıda insan hâlâ enkaz altında.

Kuzeyde ise savaşın başından bu yana bombardımanın hedefi olan Cibaliye mülteci kampına yeniden saldırı düzenlendi ve 19 kişi hayatını kaybetti.

08:09 İsrail Hapishaneler İdaresinin aralarında Mahkum Hareketi liderlerinin de olduğu mahkumların toplu olarak farklı yerlere transfer edilme işlemlerini artırdığı belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin hükümetine bağlı resmi bir kurum olan Esirler Cemiyeti ve sivil toplum örgütü olan Esirler Kulübünden yapılan açıklamada, "İsrail Hapishaneler İdaresinin cezaevlerinde tutulan mahkumların toplu transfer operasyonlarını artırmayı sürdürdüğü" kaydedildi.

Transferler sırasında taciz işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, çeşitli tacizlere maruz kalanlar arasında, hayatının 44 yılını hapishanede geçirmiş olan Filistinli Nail el-Bergusi'nin (66) de olduğu belirtildi.

Açıklamada, 34 yılı aralıksız olmak üzere toplam 44 yıl hapis yatan Bergusi'nin nakil sırasında yaralayıcı darp eylemine maruz kaldığı ifade edildi.

Her iki kurum tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim'den sonra Filistinli mahkumların hapishanedeki bölümler arası, farklı hapishanelere taşınmaları ya da hücre hapsine maruz bırakılmaları şeklinde uyguladığı operasyonlarda tırmanış olduğuna dikkat çekildi.

Esirler Kulübü verilerine göre, 7 Ekim sonrasında, ev baskınları, kontrol noktalarında insanların alıkonulmaları olmak üzere İsrail güçleri tarafından gözaltında tutulan Filistinlilerin sayısı 2 bin 470'e yükseldi.

İsrail ordusuna bağlı askerler, işgal altındaki Batı Şeria'nın tüm kent, belde ve köylerindeki evlere gece gündüz baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına almayı aralıksız sürdürüyor.

UÇURUMA HIZLA YAKLAŞILIYOR

03:54 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Gazze'de sivillerin güneye geçişleri sürecindeki tehlikelerden dolayı oldukça endişeli olduğunu duyurdu.

ICRC, tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekipleri ve iletişim biriminde çalışan görevlilerinin ailelerini arayan ve yardım isteyen birçok kişiyle telefon görüşmesi yapıldığı kaydedildi.

Gazze'de temizlik malzemeleri, su, gıda ve barınak gibi zorunlu ihtiyaçlardan mahrum 100 bin kişi olduğunun belirtildiği açıklamada "Gazze'de durumlar, insani bir felaketin uçurumuna hızla yaklaşıyor." ifadesi kullanıldı

00:12 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "(Gazze) Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, İsrail ordusunun hedef aldığı Şifa Hastanesi'ne ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

DSÖ'nün Şifa Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarıyla yeniden iletişime geçmeyi başardığını belirten Ghebreyesus, "Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hastanede elektriğin ve suyun olmadığı, internetin ise çok zayıf olduğu 3 gün yaşandığını kaydeden Ghebreyesus, bu durumun temel bakım hizmetlerinin sağlanmasını önemli derece etkilediğini belirtti.

Ghebreyesus, bölgede sürekli duyulan silah sesleri ve bombalamaların, zaten kritik olan koşulları daha da kötüleştirdiğini vurguladı.

Güvenli bölge olması gereken hastanelerin, ölüm, yıkım ve çaresizliğin yaşandığı alanlara dönüştürülmesine dünyanın sessiz kalamayacağının altını çizen Ghebreyesus, "derhal ateşkes" çağrısında bulundu.

12 KASIM TARİHİNDE YAŞANANLAR...

22:38 Gazze'deki hükümet: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 41 binden fazla konut tamamen yıkıldı

21.40 Avrupa Birliği Gazze'de çatışmalara derhal ara verilmesi ve insani koridorların oluşturulması çağrısında bulundu.

20.30 Gazze'deki hükümet: İsrail ordusu, Şifa Hastanesi yerleşkesinde yoğun bakım ünitesi, ameliyathane binası ve doğumhaneyi hedef aldı

18.30 TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE YARDIM ELİ

Koca: Sağlık yardımlarının en büyüğü bu gece Mısır'a varıyor

18.28 Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarının sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, BM Nüfus Fonunun (UNFPA) Arap Devletleri Bölge Direktörü Laila Baker ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yürüttüğü acımasız saldırılara ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulunuyoruz. (Gazze'de) Hastanelerin, ölüm, yıkım ve çaresizliğin yaşandığı alanlara dönüştürülmesine dünya sessiz kalamaz." ifadeleri kullanıldı.

Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi dahil Gazze'deki hastanelere ve bunların civarına düzenlenen, aralarında çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda kişinin öldüğü saldırılara ilişkin haberlerin "dehşet verici" olduğu vurgulanan açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki birçok hastaneyi çevreleyen yoğun çatışmaların, sağlık personelleri, yaralılar ve diğer hastaların güvenli erişimini engellediği bildirildi.

Açıklamada, DSÖ'nün son 36 gün içinde Gazze'deki sağlık hizmetlerine yönelik en az 137 saldırıyı kayıtlara geçirdiği kaydedilen açıklamada, bunların 521 ölüm ve 686 yaralanmaya neden olduğu belirtildi.

Görevi başında 16 sağlık çalışanının öldürüldüğüne ve 38'inin yaralandığına vurgu yapılan açıklamada, "Tıbbi tesislere ve sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez. Bunlar uluslararası insani yardım ile insan hakları hukuku ve sözleşmelerinin ihlalidir. (Tıbbi tesislerin) Özellikle kriz zamanlarında tıbbi yardım alma hakkı asla engellenmemeli." ifadeleri kullanıldı.

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin yarısından fazlasının hizmet veremediği hatırlatılan açıklamada, çalışır durumda olanların büyük bir baskı altında olduğu ve çok sınırlı hizmet verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Su, gıda ve yakıt kıtlığı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hastaneler ve çevrelerinde barınan binlerce yerinden edilmiş kişinin refahını tehdit ediyor. Acil bir insani ateşkes sağlamak, daha fazla can kaybı yaşanmasını önlemek ve Gazze'deki sağlık sisteminden geriye kalanları korumak için artık kararlı bir uluslararası eyleme ihtiyaç var. Yakıt, tıbbi malzeme ve su sağlamak gibi hayat kurtaran malzemeler için artık engelsiz, güvenli ve sürekli erişime ihtiyaç var." ifadeleri kullanıldı.

16.47 Lübnan Hizbullahı: İsrail'in El-Taihat üçgeni ve Ruveysat el-Asi'deki toplanmasını hedefledik ve doğrulanmış kayıplar verdik.

16.30 El Kassam Tugayları, Beyt Hanun'un kuzeyindeki bir binada saklanan özel bir siyonist kuvveti anti-personel cihazıyla hedef aldıklarını bildirdi.

16.26 Gazze Sağlık Bakanlığı Şifa Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nin İsrail ordusunun ikinci bombardımanda ağır hasar gördüğünü bildirdi.

15.25 Gazze Şeridi'ndeki Hastaneler Genel Müdürlüğü, Şifa Hastanesi'ndeki felaket durumu nedeniyle 36'sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gazze Şeridi'ndeki herhangi bir hastaneye bir damla dahi akaryakıtın girmediğini vurgulayan Zakut, "Şifa Hastanesi'ndeki felaket durumu nedeniyle 36'sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede." dedi.

Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin Zakut, "Şifa Hastanesi yerleşkesi ve muhitinde güvenli bir yer yok, oradaki şehitlerin cenazelerine ulaşmanın da imkanı yok. Şifa Hastanesi yerleşkesindeki yaklaşık 1500 göçmenin hayatı da tehlike altında." ifadelerini kullandı.

Zakut, Gazze'deki Rantisi Çocuk Hastanesi'nin zorla tahliye edilmesi nedeniyle çocukların hayatının tehdit altında olduğunu aktardı.

İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de su ve elektrik kesintileri altında tıbbi ve diğer atıkların birikmesi nedeniyle herkesin hayatının tehlikede olduğunu belirten Zakut, "Mısır'dan acil olarak Şifa Hastanesi yerleşkesindeki hasta ve yaralılar için ambulanslar göndermesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

15.20 İsrail Lübnan'ın güneyindeki Hula ve Mays el-Jabal kasabalarının çevresine topçu mermileri ile saldırıyor.

15.18 Kızılhaç: Kudüs Hastanesi'nin hizmet dışı kalmasının Gazze'deki insanlar için yıkıcı sonuçları olacak.

14.47 El Kassam Tugayları: Kibbutz Holit'teki kalabalık düşman kuvvetlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladık.

14.10 Gazze'deki Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, El Ahli Hastanesi'nde kanın bittiğini söyledi ve "Yaralılarımız ameliyat sonrası ölüyor çünkü onlara kan nakli yapamıyoruz" dedi.

İŞGALCİDEN GAZZE'DE YENİ BOMBARDIMAN

14.07 İşgalci İsrail, Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

14.05 Filistin Kızılayı, işgalci İsrail'in saldırıları ve yakıtın bitmesi nedeniyle Gazze'de yalnızca 7 ambulans çalıştığını duyurdu.

12.33 Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırısında Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta 13 Filistinlinin öldürüldüğünü doğruladı.

SİYONİST TANKLARINA GEÇİT YOK

12.05 El Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin kuzeybatı ekseninde bir siyonist zırhlısını "El-Yasin 105" füzesiyle imha ettiklerini duyurdu.

11.51 Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi'ndeki karargahımıza düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

11.24 El Cezire İsrail'in Refah'ın doğu bölgelerine çok sayıda top mermisi attığını bildirdi.

11.18 El-Kassam Tugayları işgalci İsrail'e karşı direnişe tam gaz devam ediyor. El-Kassam Tugaylarına ait Telegram hesabından yapılan açıklamada Gazze'nin güneybatısındaki iki siyonist tankının "El-Yasin 105" füzeleriyle imha edildiği bildirildi.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU GÖZALTINA ALDILAR

09.04 İsrail işgal güçleri, Kudüs'teki Şufat mülteci kampında Ömer Elkam adlı 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı.

08.52 İşgalci İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yerlerinden edilmiş kişilerin barındığı UNRWA (Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) okuluna baskın düzenledi.

08.33 El Cezire Gazze Şeridi'nde çok sayıda kanser hastasının gerekli tedaviyi alamadıkları için hayatını kaybettiğini bildirdi.

İSRAİL, ÇOCUK DOĞUM HASTANESİ'Nİ VURDU

04.30 Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'ne İsrail saldırıları sonucu iki doktorun hayatını kaybettiği belirtildi.

Aksa Kanalı Telegram sayfasından verdiği haberde, Mehdi Çocuk Doğum Hastanesi'ne İsrail saldırıları sonucu iki doktor yaşamını yitirdi, hastaneye sığınan halktan da yaralananlar oldu.

ÜRDÜN'DEN PARAŞÜTLÜ TIBBİ MALZEME DESTEĞİ

03.30 Ürdün silahlı kuvvetlerinin Gazze'deki Ürdün Sahra Hastanesi'ne paraşütle acil tıbbi malzeme ulaştırdığı bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'ya göre, yetkili askeri bir kaynak, tıbbi malzeme yardımının Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir uçak tarafından paraşütlerle atıldığını söyledi.

Tıbbi malzeme desteği operasyonunun ikinci kez yapıldığına dikkat çekilen haberde, olayın Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar işbirliğinde gerçekleştirildiği belirtildi.

03.00 Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenledikleri bir operasyonda iki İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu

GAZZE'YE 53 TIR DAHA YARDIM

00.00 Filistin Kızılayı, 53 yardım tırının daha Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girdiğini duyurdu. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin, Mısır Kızılayından insani yardım taşıyan 53 tırı teslim aldığı belirtildi