Orta Doğu'da gerilim yükseliyor! Çin Deniz Kuvvetleri, Akdeniz'e 6 savaş gemisi konuşlandırdı

Son dakika haberleri... ABD'nin de desteği ile Gazze'de soykırım yapan İsrail katliamlarına devam ediyor. Özellikle ABD'nin uçak gemisi ve asker göndermesiyle bölgedeki gerilim daha da yükselirken Çin'den flaş bir hamle geldi. Çin Deniz Kuvvetleri, Akdeniz'e 6 savaş gemisi konuşlandırdı.

Giriş Tarihi 22 Ekim 2023, 01:26 Güncelleme 22 Ekim 2023, 02:09
Orta Doğu’da gerilim yükseliyor! Çin Deniz Kuvvetleri, Akdeniz’e 6 savaş gemisi konuşlandırdı

İÇİNDEKİLER

7 Ekim Cumartesi sabahı "kendi tarihinin açık ara en kötü gününü" yaşadığını iddia eden işgalci İsrail, Gazze'de katliama devam ediyor.



HER TÜRLÜ SAVAŞ SUÇU İŞLENDİ
7 Ekim'den bu yana Hamas'ı bahane ederek Gazze'deki sivilleri bombalayan İsrail; cami, okul ve hastaneleri hedef aldı. Fosfor bombası kullanmaktan geri durmayan gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan El Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alacak kadar soykırımın dozunu artırdı. Hastane katliamında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 500 Filistinli şehit düştü.
Orta Doğu'da gerilim yükseliyor. Çin Deniz Kuvvetleri, 6 savaş gemisi konuşlandırdı.

ABD'DEN SOYKIRIMA DESTEK
ABD Başkanı Joe Biden, bu hafta içinde ABD Kongresi'nden İsrail'in savunması için eşi benzeri görülmemiş bir destek paketi isteyeceğini duyurdu.

Biden, İsrail'de temasları sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. 7 Ekim'deki saldırılardan, can kayıplarından ve rehinelerden söz eden Biden, "İsrail'e tek bir mesajla geldim. Yalnız değilsiniz." ifadesini kullandı.



10 BİN ASKER-UÇAK GEMİSİ...
Öte yandan ABD, İsrail destek için uçak gemilerini ve savaş gemilerini gönderdiğini açıklamıştı.



BAŞKAN ERDOĞAN: SENİN NE İŞİN VAR ORADA?
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e desteğini açıklayarak bölgeye savaş gemileri gönderen ABD'ye tepki göstermişti.

Gazze'nin elektriğinin, suyunun kesilmesinin İnsan Hakları'na aykırı olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Şimdi ne diyorlar ABD uçak gemisi gönderiyor. E Bay Amerika. Amerika nere? İsrail Filistin nere.. Ne işin var senin orada! Amerika gibi bir ülkeye barışa tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır?" demişti.



ORTADOĞU'DA GERİLİM YÜKSELİYOR
Tüm bu yaşananların gölgesinde Çin'den flaş bir hamle geldi. Çin Deniz Kuvvetleri, Orta Doğu'da 6 savaş gemisi konuşlandırdı.



TATBİKAT SONRASI YOLA ÇIKTI
Çin donanma gemileri Maskat'ta Umman donanmasıyla ortak askeri tatbikata katıldı. Ortak tatbikatlar kapsamında Çinli komutanlar Orta Doğulu mevkidaşlarıyla bir araya geldi ve askeri üsleri ziyaret etti.



Xİ JİNPİNG: İKİ DEVLETİ ÇÖZÜM VURGUSU YAPMIŞTI
Çin lideri Xi Jinping, Başkan Erdoğan gibi İsrail ile Hamas arasındaki mevcut savaştan çıkmanın tek yolunun iki devletli çözüm olduğu dile getirmişti. Jinping, "Şu anda en büyük öncelik, çatışmanın genişlemesini, hatta kontrolden çıkıp ciddi bir insani krize yol açmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede ateşkestir" ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN