Kan gözyaşı kaos!  İsrail ise Gazze'yi hedef aldı

Hamas, İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı.  İsrail ise Gazze'yi hedef aldı. Taş üstünde taş bırakmadı. Ve Orta Doğu'nun payına düşen yıne aynı acı ve kandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2023 Güncelleme 09 Ekim 2023, 07:01
Kan gözyaşı kaos!  İsrail ise Gazze’yi hedef aldı

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusu vahşette boyut atladı! 2 milyon 300 bin sivilin yaşadığı Gazze'de aileleri topluca katletmemeye başladı.



FİLİSTİN'İN KAYIPLARI
- 478'I çocuk 413 ölü
- 4 213'Ü çocuk 2243 yaralı

İSRAİL'İN KAYIPLARI
- 4700 ölü 42156 yaralı
- 4750 kayıp 4100 esir

Dünya bir kez daha Orta Doğu'daki savaşa tanıklık etti. Hamas'ın El Kassam Tugayları, İsrail'e girdi. Çatışmalarda 700 İsrailli'nin öldüğü belirlendi. Hamas militanları onlarca İsrailli'yi rehin alarak Gazze'ye nakletti. Tünellerde tuttuğu öğrenildi.

İsrail ise "Demir Kılıçlar" adıyla Hamas'a karşılık verdi. Vurmak için fırsat kolladığı Gazze'yi hedef seçti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise "İntikamı en acı şekilde alacağız" dedi. Bu arada Patriotlar Lübnan'a çevrildi. Hizbullah da kaosun içine çekildi.


ÇATIŞMALARIN DURMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ
Bağımsız başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır. Türkiye, gerilimin düşürülmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır.

GAZZE BOMBASI
Ortadoğu, önceki gün sabah saatlerinden itibaren bir anda karıştı. Hamas, İsrail'e yarım saat içinde tam 7 bin civarında füze fırlattı. Bölgede bir anda savaş çanları çalmaya başladı. Tel Aviv, bombardıman uçaklarını kaldırdı. Gazze'yi gün boyu bombaladı. Binalar yıkıldı. İnsanlar enkaz altında kaldı. Karada da çatışmalar yaşandı. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" isimli operasyonda şu ana kadar 700 İsrail vatandaşının hayatını kaybettiği, 2156 kişinin yaralandığı açıklandı. Ölenler arasında Nahal Tugayı Komutanı Yarbay Yonatan Steinberg, Tekşuf Taburu Komutanı, Maglan Birliği Komutan Yardımcısı, bir bölük komutanyla birlikte 26 askerin bulunduğu hatırlatıldı. Yaklaşık 750 İsrailli'nin kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı. Ülkede OHAL ilan edilirken okulların da tatil edildiği bilgisi paylaşıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı da 413 kişinin hayatını kaybettiğini, 2243 kişinin de yaralandığını açıkladı.


DEHŞET GÖRÜNTÜ
Dünya basınında da infial yaratan olayın perde arkası ortaya çıktı. Kamyonetin arkasında cansız bedeni taşınan talihsiz kadının Alman dövme sanatçısı Shani Louk olduğu, bir müzik festivali için İsrail'de bulunduğu anlaşıldı. Acı haberi alan Shani'nin annesi, "Kızımın cenazesini verin" diye yalvardı.

Yarbay Yonatan Steinberg hayatını kaybetti.



MOS MORSSAD!

- Dünya basını, İsrail'in Hamas operasyonuna hazırlıksız yakalandığını yazdı. MOSSAD sorgulanmaya başlandı: Gafil avlandık.
- Arabnews: İsrail saldırıya hazırlıksız yakalandı.
- Aljazeera: İsrailliler kendilerini aşağılanmış hissetti. Ordunun gafil avlanmasını sindiremediler. Başbakan Netanyahu'ya büyük öfke var.
- Haaretz: Netanyahu siyasi bir bedel ödemek zorunda kalacak.
- CNN: İsrail'in tüm savunma sistemi başarısız oldu.
- İngiliz Independent: Bölge karıştı. Hamas İsrailliler'i esir aldı.
- Sun Herald: Hamas'ın roket saldırıları sonrası İsrail savaş ilan etti.
- Alman basını: Netanyahu'nun 'savaştayız' açıklamasını ön plana çıkardı.
- Fransız basını: Çatışmaların devam ettiğini ve bunun bölgede son yıllarda yaşanan en büyük kriz olduğunu yazdı.


İsrail, başlattığı karşı operasyon sonrası yüzlerce Filistinli'yi esir aldı. Adeta işkence edilen Filistinliler, soyuldu. Yan yana yatırıldı. Üzerlerine de numara yazıldı. Bu görüntüler de dünyada infiale yol açtı.
sahiptir" dedi.

İsrail, Gazze'ye akaryakıt ve mal girişini durdurma kararı aldı. Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi, Gazze'nin güney ve ortasındaki kamu binalarını bombaladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN