Ambargonun yeni adresi Filistin! AB Komisyonu üyesi Oliver Vahelyi duyurdu: Filistinlilere yardım ödemeleri durdurulacak

Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından İsrail, Gazze’ye ölüm yağdırırken Batı’nın hedefi ise Filistinliler oldu. Avrupa Birliği’nin Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, Filistinlilere yapılan yardım ödemelerinin durdurulacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 16:52 Güncelleme 09 Ekim 2023, 16:53
Ambargonun yeni adresi Filistin! AB Komisyonu üyesi Oliver Vahelyi duyurdu: Filistinlilere yardım ödemeleri durdurulacak

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından Batı'nın yaptırımlarının yeni adresi Filistin oldu. 7 Ekim Cumartesi sabahına Hamas tarafından Gazze'den atılan füzelerle uyanan İsrail, üç gündür Gazze'yi bombardıman altında tutuyor.

BATI'NIN HEDEFİ FİLİSTİN

Gazze'de 560 kişi hayatını kaybederken 2 bin 751 kişi ise yaralandı. İsrail Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden Filistinlileri katliama tabi tutarken Batı ise Filistin'i hedef aldı.

DESTEK FONU DURDURULUYOR

Avrupa Komisyonu, Filistinlilere yönelik 691 milyon euro (728,66 milyon dolar) değerindeki kalkınma yardımı portföyünün tamamını incelemeye alıyor.

AB'nin Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, "İsrail'e ve halkına yönelik terör ve vahşetin boyutu bir dönüm noktasıdır." İfadelerini kullandı ve Filistinlilere sağlanan yardımın durdurulacağını duyurdu.

Varhely, kararın; ödemelerin derhal askıya alınması, projelerin incelemeye alınması ve yeni bütçe tekliflerinin bir sonraki duyuruya kadar ertelenmesi anlamına geldiğini belirtti.