İşgalci İsrail'i destekleyen Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen'e 'çeneni kapat' çıkışı! "Avrupa 'İsrail'in yanında' değildir"

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in işgalci İsrail'e destek açıklamalarına sert tepki gösterdi. Daly, "Kim olduğunu sanıyorsun? Biz barıştan yanayız. Bizim adımıza konuşmuyorsunuz. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa ve açıkça söylemiyorsan çeneni kapat" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2023, 22:26 Güncelleme 09 Ekim 2023, 09:28
İşgalci İsrail’i destekleyen Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen’e ’çeneni kapat’ çıkışı! Avrupa ’İsrail’in yanında’ değildir

İÇİNDEKİLER

Filistin ve İsrail arasındaki gerilim devam ediyor.

Hamas'ın silahlı kanadı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattığını ve ilk aşamada İsrail'e 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurmasının ardından işgalci İsrail'in Gazze'yi bombalarıyla hedef aldı.

İki ülkede nabızlar yüksek seyretmeye devam ederken diğer yandan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'e destek açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden çok sert tepki gösterdi.



LEYEN'E SERT TEPKİ: ÇENENİ KAPAT!
Daly, "Kim olduğunu sanıyorsun? Siz bu makama seçilmediniz ve Avrupa Birliği'nin Avrupa Konseyi tarafından belirlenen dış politikasını belirleme yetkiniz yok. Avrupa 'İsrail'in yanında' değildir.

Biz barıştan yanayız. Bizim adımıza konuşmuyorsunuz. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa ve açıkça söylemiyorsan çeneni kapat" dedi.

VON DER LEYEN İSRAİL'E DESTEK VERMİŞTİ
Von der Leyen dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün Hamas teröristleri masum kadınları ve çocukları yakalayıp öldürerek İsrail'in kalbine saldırdı.

İsrail'in bugün ve gelecek günlerde kendini savunma hakkı vardır. Avrupa Birliği İsrail'in yanındadır" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN