AB Konseyi Başkanı Charles Michael duyurdu: Aliyev ve Paşinyan ekim sonunda Brüksel’de görüşecek

AB Konseyi Başkanı Charles Michael, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ekim ayı sonunda Brüksel’de görüşeceğini bildirdi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 15:11 Güncelleme 06 Ekim 2023, 15:11
AB Konseyi Başkanı Charles Michael duyurdu: Aliyev ve Paşinyan ekim sonunda Brüksel’de görüşecek

İÇİNDEKİLER

Karabağ'daki antiterör operasyonunun ardından İspanya'nın Granada şehrinde bir araya gelmesi beklenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan yeni haber geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michael, Aliyev ve Paşinyan'ı Brüksel'e davet ettiğini duyurdu.

Michael Aliyev ve Paşinyan'ın davetine olumlu cevap verdiğini söyledi ve iki lider ile birlikte ay sonunda üçlü görüşme yapacaklarını bildirdi.

"ERDOĞAN YOKSA YOKUM"

Aliyev ve Paşinyan'ın 5 Ekim'de İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısında bir araya gelmesi bekleniyordu.

Aliyev, Türkiye'nin de katılması şartı kabul edilmediği Paşinyan ile görüşmeye katılmayacağını bildirmişti.

GRANADA'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Aliyev'in katılmadığı Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı marjında AB Konseyi, Ermenistan, Fransa ve Almanya liderleri bir araya geldi ve normalleşme sürecini desteklediklerine dair ortak açıklama yaptı.

Öte yandan sınır belirleme çalışmalarının acilen ilerletilmesi, alıkonulanların karşılıklı iadesi, akıbeti bilinmeyenler ve mayın temizleme dosyalarında ilerleme sağlanması gerektiğini vurguladı.