NATO kapısında Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'ten açıklama: Karar Türkiye'ye ait

NATO kapısından girebilmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç başvuru hakkında açıklamada bulundu. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylayacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait. Türkiye kendi kararlarını kendi alır" dedi.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 22:42 Güncelleme 03 Ekim 2023, 23:28
NATO kapısında Türkiye’nin onayını bekleyen İsveç’ten açıklama: Karar Türkiye’ye ait

İÇİNDEKİLER

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyelik başvurusunun TBMM tarafından ekim ayı içinde onaylayacağını kesin olarak söyleyemeyeceğini bildirdi.



İsveç basınına, ülkesinin NATO başvurusu hakkında açıklamalarda bulunan Kristersson, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin karar vereceğini belirtti.

Kristersson, "Ekim ayında NATO üyeliğimizin onaylayacağının sözünü veremem. Bu karar Türkiye'ye ait, Türkiye kendi kararlarını kendi alır." dedi.



TBMM'nin açılmasından sonra İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki onay sürecinin "en kısa sürede" Meclis'e gönderilmesi konusunda anlaştıklarını ifade eden Kristersson, şunları kaydetti:



"Herkes bunu parlamento açıldıktan sonra İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanacağı yönünde yorumluyor. Artık meclis açılmış durumda. Bence de İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasının zamanı geldi."

SKANDALLAR BİTMEK BİLMİYOR
Öte yandan NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te skandalların ardı arkası kesilmemekte. Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis korumasında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi yakılarak provokasyon düzenlenmişti. Dışişleri Bakanlığı duruma sert tepki göstererek, "Stockholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz" ifadeleriyle çok sert tepki göstermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN