Biden’dan Kongre’ye çağrı: Ukrayna’ya desteğin kesilmesine izin veremeyiz

Temsilciler Meclisi Ukrayna’ya destek fonunun yer almadığı geçici bütçeyi son anda onayladı. Her iki partinin Senato’daki üyeleri önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya yapılacak yarım için ek fon sağlanması yönünde oylama sözü veren ortak bir bildiri yayımladı.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 09:10 Güncelleme 02 Ekim 2023, 09:13
Biden’dan Kongre’ye çağrı: Ukrayna’ya desteğin kesilmesine izin veremeyiz

İÇİNDEKİLER

ABD'de Kongre'nin Cumhuriyetçi üyelerinin Ukrayna'ya verilen desteğin azaltılmasını talep etmesinin ardından bütçe çalışmalarında kriz çıktı ve hükümet kapanma aşamasına geldi. Hükümetin kapanmasına saatler kala çözülen krizin etkileri hala devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden ise ek desteğin onaylanması için Kongre'ye çağrıda bulundu.

BIDEN'DAN UKRAYNA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Kongre'nin Ukrayna'yı desteklemek için ek fonları onaylamasını beklediğini söyleyen Biden, şöyle konuştu:

Amerika'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin kesintiye uğramasına hiçbir koşulda izin veremeyiz. Başkan'ın Ukrayna halkına bağlılığını sürdürmesini ve bu kritik zamanda Ukrayna'ya yardım etmek için gerekli desteğin onaylanmasını bekliyorum.

24 MİLYAR DOLARLIK PAKET ONAY BEKLİYOR

24 milyar dolarlık destek paketinin bu hafta Temsilciler Meclisi'nde onaylanması bekleniyor.

21 Eylül'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ABD ziyaretindeyken Kongre'nin 28 Cumhuriyetçi üyesi Ukrayna'ya yönelik ek harcamalara karşı bir mektup yayımlamıştı.

Temsilciler Meclisi 30 Eylül'de Ukrayna'ya destek fonunun yer almadığı geçici bütçeyi son anda onayladı. Her iki partinin Senato'daki üyeleri önümüzdeki haftalarda Ukrayna'ya yapılacak yarım için ek fon sağlanması yönünde oylama sözü veren ortak bir bildiri yayımladı.