Bill Gates’ten ortalığı karıştıracak sözler! Çevrecileri çıldırttı: Buna sadece aptallar inanır

Microsof’un kurucusun Bill Gates, iklim değişikliği ile ilgili sözleri ile çevrecileri ayağa kaldırdı. Ağaç dikerek iklim değişikliğinin önleneceğini düşünmenin saçmalık olduğunu söyleyen Bill Gates, “Biz bilim insanı mıyız yoksa aptal mıyız? Hangisi olmak istiyoruz?” dedi.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 16:04 Güncelleme 30 Eylül 2023, 16:26
Bill Gates’ten ortalığı karıştıracak sözler! Çevrecileri çıldırttı: Buna sadece aptallar inanır

İÇİNDEKİLER

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, New York Times'ın İklim Zirvesi'nde çevrecileri ayağa kaldıran bir konuşma yaptı. Karbon ayak izini dengelemek için neler yaptığı sorulan Gates, ağaç dikmediğini, ağaç dikerek iklim değişikliğinin önlenebileceği fikrinin tamamen saçmalık olduğunu söyledi.

"BUNA SADECE APTALLAR İNANIR"

Gates'in çevrecileri çileden çıkaran sözleri şu şekilde:

Ağaç dikmiyorum. Ağaç dikmenin faydası hala kanıtlanmamış bir şey. Ağaçların iklim için iyi olduğuna sadece aptallar inanır.

"BİLİM İNSANI MIYIZ YOKSA APTAL MIYIZ?"

İklim değişikli ile mücadelede ağaç dikmenin önemi ile ilgili konuşan Gates, sözlerine şöyle devam etti:

Bazı insanlar yeterince ağaç dikmeyle iklim sorununun tamamen çözülebileceğini düşünüyor. Bu tamamen saçmalık. Biz bilim insanı mıyız yoksa aptal mıyız? Hangisi olmak istiyoruz?

ÇEVRECİLER AYAKLANDI

ABD basını Gates'in açıklamalarıyla çalkalanıyor. Çevrecilerden Bill Gates'e tepki yağarken iklim değişikliğiyle mücadele için ağaç dikmeye 300 milyon dolar yatıran Salesforce CEO'su Marc Benioff ise Gates'i boş tirat atmakla suçladı.

Son dönemde sürekli olarak arazi satın alan Gates, dünyanın yeni bir felaketle karşı karşıya olduğunu düşündürtmüştü. Öte yandan Gates, Kovid-19 pandemisinde de olağan şüpheli olarak gösterilmişti. BBC'ye konuşan Gates, çiçek hastalığının da dünyaya yayılacağını söylemiş ve Mars'a gitmek yerine çiçek aşısı alacağını duyurmuştu.