Bill Gates koronavirüs aşısıyla insanlara çip mi yerleştirecek? Twitter'dan açıkladı

Kovid-19 salgınını başlattığıyla ilgili birçok iddia ve suçlamaya hedef olan Bill Gates, en sonunda konuştu. İddiaların mantıksız olduğunu vurgulayan Gates ayrıca Omicron'dan daha bulaşıcı bir varyant beklemediklerini söyledi. Ultra zengin iş insanının açıklamalarından en dikkat çeken ise aşılanmanın biraz daha devam etmesi gerektiğiydi.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 15:40 Güncelleme 12 Ocak 2022, 18:09
Bill Gates koronavirüs aşısıyla insanlara çip mi yerleştirecek? Twitter’dan açıkladı

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgını halen küresel bir sorun olarak önümüzde duruyor. İnsanlığın bu virüsle mücadelesi amansız bir şekilde devam ederken bunun sorumlusu olarak gösterilen Microsoft'un eski CEO'su Bill Gates Twitter'dan iddiaları reddetti.

BILL GATES ÇİP İDDİALARINI REDDETTİ

Koronavirüs aşısı ile insanlara çip takacağına dair komplo teorilerini şaşkınlıkla okuduğunu vurgulayan Gates şöyle konuştu:

"Kollara çip takmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Neden bunu yapmak isteyeyim ki?"

Omicron'dan daha bulaşıcı bir varyant gelip gelmeyeceği konusunda fikri sorulan Gates, "Daha bulaşıcı bir varyant olası değil ama bu pandemi bizi çok şaşırttı" dedi.

SALGIN NE ZAMAN BİTECEK?

"Salgın nasıl ve ne zaman bitecek?" ve "Omicron, 'Covid ile yaşayabileceğimizi' gösteriyor mu? Yoksa 2022'de köşede başka tehlikeli varyantlar mı var?" soruları sorulan Gates, Omicron varyantının özellikle aşılanmamışlar üzerindeki korkunç etkilerine dikkat çekti.

"Ülkeler Omicron dalgasını deneyimledikçe sağlık sistemleri zorlanacak. Ağır vakaların çoğu aşılanmamış insanlar olacak" diyen Bill Gates, "Omicron bir ülkeden geçtiğinde, yılın geri kalanında çok daha az vaka görmeli, böylece Kovid-19 daha çok mevsimsel grip gibi tedavi edilebilir" şeklinde konuştu.

Omicron'un gelecek yıl için çok fazla bağışıklık oluşturacağı tahmininde bulunan Gates, bir süre daha koronavirüse karşı aşı olmaya devam etmemiz gerekebilir değerlendirmesinde bulundu.

KORONAVİRÜS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Koronavirüsün kökeni hakkında da konuşan Gates, virüsün büyük olasılıkla hayvanlardan insanlara sıçradığının altını çizdi.

Eldeki verilerin oldukça güçlü olduğunu belirten Gates, laboratuvar sızıntısı iddialar ile ilgili ise 'İnsanlar bu konuda spekülasyon yapmaya devam edecek' dedi.

Gelecek pandemilere karşı hazırlıklı olmamamız gerektiğini yineleyen Gates, bu alanda yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

"DAHA UZUN ÖMÜRLÜ AŞILARA İHTİYAÇ VAR"

Gates ayrıca pandeminin sona ermesine yardımcı olacak en büyük bilimsel atılımın daha iyi ve daha uzun ömürlü aşılar olacağını söyledi.

"Elimizdeki aşılar ciddi hastalıkları ve ölümleri engelliyor. Ancak iki önemli şeyi kaçırıyorlar" diyen Gates sözlerine şöyle devam etti;

"Koruma süreleri sınırlı görünüyor. Yeniden enfeksiyonu önleyen ve uzun yıllar süren aşılara ihtiyacımız var."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN