Komaya giren Azerbaycanlı gazeteci Ganire Paşayeva’nın sağlık durumu belli oldu

Azerbaycanlı eski Milletvekili Ganire Paşayeva’nın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama geldi. Türkiye’de çok iyi tanınan ve geçtiğimiz günlerde komaya girdiği Paşayeva’nın son durumu hakkında Azerbaycanlı gazeteci Nigar Ogeday, Paşayeva’nın tedavisinin devam ettiğini duyurdu. Paşayeva’nın durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2023, 09:04 Güncelleme 27 Eylül 2023, 09:48
Komaya giren Azerbaycanlı gazeteci Ganire Paşayeva’nın sağlık durumu belli oldu

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan eski Milletvekili Ganire Paşayeva'nın 24 Eylül 2023'te komaya girdiği bildirilmişti. Türkiye'de de çok iyi tanınan Paşayeva'nın yardımcısı Elbey Badirov, Paşayeva'nın komaya girdiğini ve Bakü'deki Merkez Klinik Hastanesi'ne sevk edildiğini duyurmuştu.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Azerbaycanlı gazeteci Nigar Ogeday X hesabında Paşayeva'nın tedavisinin devam ettiğini belirtti ve "Bakü'ye davet edilen Türk doktorların yanı sıra Türkiyeden diğer doktorlarla da düzenli olarak video üzerinden görüntülü istişareler yapılıyor." dedi.

Ogeday, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Sağlık sorunları nedeniyle 23 Eylül'de Merkezi Klinik Hastanesi'ne kaldırılan Milletvekili Ganira Pashayeva, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Milletvekilinin sağlık sorunları ilk günden itibaren Cumhurbaşkanı hanımı Mehriban Aliyeva'nın kontrolünde. Haydar Aliyev Vakfı çalışanları, Mehriban Aliyeva'nın talimatı üzerine Merkezi Klinik Hastanesi sağlık personeli ve Türkiye'den konsültasyona katılan tıp uzmanlarıyla sürekli iletişim halindedir. Bakü'ye davet edilen Türk doktorların yanı sıra Türkiyeden diğer doktorlarla da düzenli olarak video üzerinden görüntülü istişareler yapılıyor. Bir sonraki konseyde Ganira Paşayeva'nın sağlık durumu yeniden değerlendirildi. Merkezi Klinik Hastanesi'nin resüsitasyon şartlarında gerekli olan tedavi protokollerine yeni ilaçlar ilave ediliyor.

"DURUMU ÇOK KRİTİK"

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise Bakü'den yaptığı yayında Paşayeva'nın neden rahatsızlandığını açıkladı. Öztürk, "Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik." ifadelerini kullandı.