Deyrizor’da PKK’ya yeni darbe! Arap aşiretleri bir köyü daha kurtardı

Arap aşiretleri Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’ya darbe vurmaya devam ediyor. Deyrizor’un doğu kırsalında YPG/PKK’nın işgali altında olan 3 köy daha teröristlerden arındırıldı.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 11:40 Güncelleme 26 Eylül 2023, 11:40
Deyrizor’da PKK’ya yeni darbe! Arap aşiretleri bir köyü daha kurtardı

İÇİNDEKİLER

Arap aşiretleri terör örgütü YPG/PKK'ya darbe üzerine darbe vuruyor. Deyrizor'un doğu kırsalında YPG/PKK'ya operasyon düzenleyen Arap aşiretleri Ziyben, Tayyane ve Elragib köylerini terör örgütlerinin işgalinden kurtardı.

ÇATIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da 2 haftalık aranın ardından dün sabah saatlerinde Arap aşiretleri ile YPG/PKK'lı teröristler arasında çatışmalar yeniden başladı.

Terör örgütü YPG/PKK çatışmaların olduğu bölgeye çok sayıda terörist sevk etmiş ve yoğunluklu olarak Arap aşiretlerinin yaşadığı Sabha, Ebrehiyye, Busayriye, Şahiil, Boğız ve Ziybanköylernde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

33 KÖYÜ İŞGALDEN KURTARMIŞLARDI

27 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında düzenledikleri operasyonlarda Arap aşiretleri, Deyrizor, Rakka ve Haseke ile Halep'in Münbiç ilçelerinde toplamda 33 köyü terör örgütlerinden geri almıştı. Öte yandan sivil kayıpları önlemek isteyen Araplar, geri çekilmiş ve terör örgütünün destekçisi ABD ile müzakere masasına oturmuştu.

DEAŞ'la mücadele bahanesiyle ABD'nin desteği ile tamamı Araplardan oluşan Deyrizor'u işgal eden terör örgütü, bölgedeki çocukları zorla silah altına alıyor. El koyduğu petrolü ABD'nin yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine satıyor ve terör faaliyetleri için kullanıyor.