Rusya Ukrayna’ya füze yağdırdı! Odessa Limanı’nda büyük hasar: Tahıl ihracat altyapısı hedefte

Rusya dün gece saatlerinde Ukrayna’nın Odessa bölgesine insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırı düzenledi. Saldırıda 1 kişinin yaralandığı ve Odessa Limanı’nın altyapısı ile tahıl depolama tesislerinin hasar gördüğü bildirildi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 10:40 Güncelleme 25 Eylül 2023, 17:38
Rusya Ukrayna’ya füze yağdırdı! Odessa Limanı’nda büyük hasar: Tahıl ihracat altyapısı hedefte

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın Odessa Limanı dün gece Rus füzelerinin hedefi oldu. Ukrayna Güney Savunma Komutanlığı gece saatlerinde ülke geneline Rusya tarafından füze ve İHA'larla saldırı düzenlendiğini, Odessa'ya 19 "Şahed" tipi İHA ve 2 "Oniks" süpersonik füzesi atıldığını bildirdi.

TAHIL İHRACAT ALTYAPISI HEDEFTE

İngiliz gazetesi the Guardian, Moskova, temmuz ayında Karadeniz üzerinden güvenli tahıl sevkiyatına izin veren Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildiğinden bu yana Ukrayna'nın Güney Odessa ve Mykolaiv bölgelerinde tahıl ihracat altyapısına yönelik saldırıların arttığını belirtti.

Ukrayna Savunma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, ayrıca, Rus ordusunun, Ukrayna geneline düzenlediği saldırılarda 12 Kalibr seyir füzesi kullandığı da belirtildi ve saldırı ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

19 İHA ve 11 'Kalibr' füzesi, hava savunma sistemlerince vuruldu. Bir 'Kalibr', Mıkolayiv ve Kirovograd bölgeleri üzerinde düşürülürken, büyük çoğunluğu Odessa bölgesi üzerinde imha edildi.

ODESSA DENİZ TERMİNALİNDE BÜYÜK HASAR

Açıklamaya göre, Rus güçleri Odessa bölgesinin liman altyapısını vurdu. Odessa deniz terminali önemli ölçüde hasar gördü, faaliyet dışı olan terminalin otelinde yangın çıktı ve alevler itfaiye ekiplerince hızlı şekilde söndürüldü.