Kremlin’den Polonya açıklaması: Kiev diğer Avrupa ülkeleriyle de sorun yaşayacak

Ukrayna ile Polonya arasında tahıl krizi devam ederken Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna’nın Polonya’nın ardından diğer Avrupa ülkeleriyle de gerginlik yaşamasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 14:18 Güncelleme 22 Eylül 2023, 14:19
Kremlin’den Polonya açıklaması: Kiev diğer Avrupa ülkeleriyle de sorun yaşayacak

İÇİNDEKİLER

Ukrayna ile Polonya arasındaki tahıl gerilimi tırmanıyor. Ukrayna, tarım ürünleri ithalatına getirilen yasaklar dolayısıyla Polonya, Slovakya ve Macaristan'a karşı Dünya Ticaret Örgütü'ne dava açtığını duyururken Polonya ise Ukrayna'ya silah teslimatını sonlandıracaklarını açıklamıştı. Kremlin'den Doğu Avrupa'daki krize ilişkin açıklama geldi.

"VARŞOVA İLE KİEV ARASINDAKİ GERİLİM ARTACAK"

Polonya'nın tahıl krizinin ardından Ukrayna'ya silah tedarikini reddedeceğine yönelik açıklaması ile ilgili konuşan Peskov, "Varşova ve Kiev arasında belli gerginlikler olduğunu görüyoruz. Varşova ile Kiev arasındaki bu gerilimin artacağını tahmin ediyoruz." dedi.

"KİEV İLE DİĞER AVRUPA BAŞKENTLERİ İLE DE SÜRTÜŞECEK"

Peskov, Ukrayna ile Polonya arasındaki gerilimin diğer Avrupa ülkelerine de yansıyacağını söyledi ve "Kiev ile diğer Avrupa başkentleri arasındaki sürtüşmenin de zamanla artacağını anlıyoruz. Bu kaçınılmazdır." dedi.

Kremlin Sözcüsü, Polonya'nın silahlanması ile ilgili de konuştu ve bu durumda Belarus'un Polonya ile komşuluğunun zor olduğunu söyledi.

Polonya'nın "oldukça saldırgan olduğunu, yıkıcı faaliyetlerden ve diğer devletlerin iç işlerine müdahale etmekten kaçınmadığını" iddia eden Peskov, "Ancak dost ve müttefikimiz Belarus ve biz, Polonya'dan gelebilecek potansiyel tehditlere karşı tetikteyiz." dedi.