Kim Jong-Un’un Rusya ziyaretinden sonra kritik gelişme! Kuzey Kore planını duyurdu

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kuzey Kore İşçi Partisi’nin 16. politbüro toplantısında Rusya ziyareti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme hakkında konuştu. Kim’in Rusya ziyaretinin sonuçlarına ilişkin bir raporun sunulduğu toplantıda Kuzey Kore’nin Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik planlarından söz edildi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 16:08 Güncelleme 22 Eylül 2023, 16:08
Kim Jong-Un’un Rusya ziyaretinden sonra kritik gelişme! Kuzey Kore planını duyurdu

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Kore İşçi Partisi'nin (WPK) 16. politbüro toplantısında 12-17 Eylül tarihleri arasında Rusya'ya düzenlediği ve Vostoçni Uzay Üssü'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü ziyaret hakkında konuştu.

RUSYA-KUZEY KORE İLİŞKİLERİNDE YENİ STRATEJİK DÜZEY

20 Eylül'de yapılan 16. Toplantıda Kim Jong-Un'un Rusya'ya düzenlediği resmi ziyaretin sonuçlarına ilişkin bir rapor sunuldu. Raporda Kim'in Putin'in daveti üzerine Rusya'yı ziyaret etmesinin Kuzey Kore-Rusya ilişkilerini "yeni çağın gereklerine uygun olarak yeni bir stratejik düzeye" taşıdığı belirtildi.

Raporda Kim'in Rusya ziyareti ile dünyanın jeopolitik durumunda "köklü bir değişiklik" olacağı da belirtilirken Kim'in Kuzey Kore-Rusya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik uzun vadeli planları da belirtildi.

KİM'İN RUSYA PLANLARI

Politbüro toplantısında konuşan Kim, Rusya ile "iyi komşuluk ve iş birliği bağlarının daha da güçlendirilmesi, ikili ilişkilerin tüm alanlarda daha da etkinleştirilmesi ve ziyarette elde edilen başarıların pekiştirilmesi" için adımlar atılması gerektiğini de belirtti fakat bu adımlarla ilgili bilgi vermedi.