CIA’in operasyon çocuğu ve FETÖ destekçisi Michael Rubin’den skandal çağrı: Türkiye’yi karantinaya alın

Başkan Erdoğan Birleşmiş Milletler 78. Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği ABD’de üst üste temaslarda bulunmaya devam ederken CIA’in operasyon çocuğu Michael Rubin skandal bir çağrı yaptı. Türkiye’nin enerjide bağımsızlık mücadelesini sindiremeyen ve NATO, AB, G20 ülkeleri ve bilhassa İsrail’e seslenen Rubin “Türkiye’yi karantinaya alın” dedi.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 10:34 Güncelleme 19 Eylül 2023, 15:55
CIA’in operasyon çocuğu ve FETÖ destekçisi Michael Rubin’den skandal çağrı: Türkiye’yi karantinaya alın

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler (BM) 78. Zirvesi için gittiği ABD'nin New York kentinde diplomasi trafiği ile gündeme damga vurmaya devam ederken FETÖ destekçisi ce CIA ile Pentagon'un psikolojik harp elemanı Michael Rubin'den skandal bir çağrı geldi. CIA'in operasyon çocuğu Rubin'in "Türkiye'yi karantinaya alın" başlıklı yazısı provokatif yayınlarıyla bilinen Washington Examiner'de yayımlandı.

FETÖ DESTEKÇİSİ MICHAEL RUBİN'DEN NATO'YA ÇAĞRI

CIA'in operasyon çocuğu Rubin, "Kapsayıcılık her zaman bir erdem değildir." diyerek başladığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş uçakları ile şantaj yapmak ve Türkiye'nin kirli taleplerinden oluşan bir liste üzerinden imtiyazlar almak için bariz bir girişim ile ülkesinin fiili vetosunu kullandığı bir NATO düşünün. Türkiye artık birliği geliştirmek yerine engelliyor.

ENERJİDE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİ BALTALAMAK İSTİYOR

Michael Rubin, Türkiye'nin enerji konusunda bağımsız olma çabasını çıkar çatışması olarak yansıtırken Türkiye'nin bunun için İsrail'i kullandığını öne sürdü.

İsrailli bazı yetkililer için "Erdoğan'ın İsrail karşıtı ve Hamas yanlısı polemiklerinin taktiksel tonunun yumuşatılmasını samimiyetle karıştırdı." ifadelerini kullanan Michael Rubin, "Doğrudan Kıbrıs ve Güney Avrupa'ya gitmek yerine İsrail'den Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattının Avrupa'nın enerji güvenliğine kavuşmasına yardımcı oldular." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

İsrail'in, Türkiye'yi Avrupa'nın Rusya'ya bağımlılığını aşma stratejisinin temel taşı haline getirmeyi önermesinden sadece birkaç hafta sonra, Türkiye ve Rusya, Türkiye'de bir gaz ihracat merkezi inşası konusunda görüşme konusunda anlaştılar. Türkiye, Ukrayna krizi boyunca olduğu gibi her iki taraftan da çıkar elde etmeye çalıştı.

RUBIN'İ KORKUTAN G20 ZİRVESİ

9-10 Eylül tarihlerinde Hindistan'da düzenlenen G20 Zirvesi'nin en önemli başarısının Hindistan-Suudi Arabistan-Avrupa Birliği ticaret koridorunun duyurulması olduğunu belirten Rubin, skandal ifadelerine devam etti. Türkiye düşmanı Rubin, yeni ticaret rotası hakkında şu ifadeleri kullandı:

Plana göre, dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne mal gönderecek. Trenler daha sonra kargoyu Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden İsrail'e taşıyacak. Hayfa Limanı'nda mallar Yunanistan'a gidecek kargo gemilerine yüklenecek. Süreç karmaşık gibi görünse de aslında zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor ve Hürmüz Boğazı, Bab-el-Mendeb ve Süveyş Kanalı gibi stratejik geçiş noktalarını atlıyor.

"Buna karşılık Erdoğan öfke nöbeti geçirdi." ifadesini kullanan Rubin, Başkan Erdoğan'ın Irak ve Türkiye üzerinden karayolundan geçen bir rota önerdiğini ve Türkiye'yi atlayan hiçbir rotaya aracılık etmeyeceğini savunduğunu söyledi. Neo-con Rubin bu noktada Türkiye düşmanlığını had safhaya çıkardı ve "Hürmüz Boğazı'ndan veya Irak ile Türkiye'nin bir kısmından geçmenin riskini bir kenara bırakın, Türkiye arası geçişe güvenmek, Avrupa'nın ticaretini ve güvenliğini istikrarsız ve değişken Erdoğan'ın eline bırakacaktır." şeklindeki skandal ifadeleri kullandı.

Ilımlı Arap ülkeleri, İsrail ve Yunanistan'ın çok ihtiyaç duyduğu ticaret ve ticari faydalardan mahrum kalacak. Batı, düşmanlarla ortakları birbirine karıştırmamalı.

SKANDAL ÇAĞRI: TÜRKİYE'Yİ KARANTİNAYA ALIN

AB enerji konusunda büyük bir krizin içinde ve Hindistan ile gelecekte yapılması gereken ticareti düşünürken Rusya veya İran yerine Türkiye'ye güvenmenin "saflık" olacağını söyleyen Michael Rubin "Her durumda sonuç istikrarsız ve düşmanca bir lidere karşı savunmasızlıktır". dedi ve en iyi stratejinin Türkiye'yi karantina altına almak olduğunu söyledi.