Batı Şeria’da İsrail baskını: 2 Filistinli yaralandı 15 kişi gözaltına alındı

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail zulmü devam ediyor. Batı Şeria’nın çeşitli beldelerine baskın yapan İsrail güçleri 2 Filistinliyi yaraladı, 15 Filistinliyi ise gözaltına aldı.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 13:38 Güncelleme 14 Eylül 2023, 13:38
Batı Şeria’da İsrail baskını: 2 Filistinli yaralandı 15 kişi gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da baskınlara devam ediyor. Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus'un yerel yetkililerine İsrail güçleri Belde Beyt Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

GERÇEK MERMİ İLE SALDIRDILAR

İsrail güçleri ile bölge sakinleri arasında arbede yaşanırken 2 Filistinli gerçek mermi ile yaralandı, onlarca kişi ise atılan gazdan etkilendi.

15 FİLİSTİNLİ GÖZLATINA ALINDI

Batı Şeria'nın güneyinde, Beytullahim yakınındaki Ayide Mülteci Kampı'nda da İsrail'in baskın yaptığı bildirilirken görgü tanıkları İsrail güçlerinin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanıldığını belirtti.

Filistin Esirler Kulübü ise "İsrail ordusu, Batı Şeria'nın bazı belde ve kentlerinde 15 Filistinliyi gözaltına aldı." şeklinde açıklama yaptı.

EVLERE PATLAYICI YERLEŞTİRMİŞLERDİ

İsrail güçleri geçtiğimiz günlerde Batı Şeria'nın kuzeyinde Tulkarm kentine bağlı Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenlemiş ve bölgedeki bazı evlere patlayıcılar yerleştirerek yıkmıştı.

İsrail güçleri El Halil kentindeki Al-Aroub kampında ise 16 yaşındaki Filistinli çocuk Milad el-Rai'yi vurarak öldürmüştü.