İsveç'te terör örgütü PKK yandaşlarından yeni provokasyon! Başkan Erdoğan'ı hedef aldılar elebaşı Öcalan posterleri taşıdılar

Son dakika haberi! İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan gösteri düzenledi. Videoda, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü yandaşlarının, Başkan Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklayı olay yerinde yaktığı görüntüler yer alıyor. Başkan Erdoğan, son olarak yaptığı açıklamada, "İsveç Caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD'nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." ifadelerini kullanmıştı. G20 sonrası da konuşan Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada ABD'nin F-16'lar için İsveç'i masaya getirdiğini belirterek, "Benim de kongrem var. TBMM'den böyle bir karar geçmediği sürece ben bir şey diyemem." ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 17:36 Güncelleme 13 Eylül 2023, 18:16
İsveç’te terör örgütü PKK yandaşlarından yeni provokasyon! Başkan Erdoğan’ı hedef aldılar elebaşı Öcalan posterleri taşıdılar

İÇİNDEKİLER

İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan gösteri düzenledi.



PKK'DAN İSVEÇ'TE YENİ PROVOKASYON! VİDEO İZLE

İsveç Meclisinin açılışını fırsat bilerek dün başkent Stockholm'de kent merkezinde toplanan terör örgütü PKK yandaşları, Meclisin önünde yaptıkları izinsiz gösteriyi sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Paylaşılan videoda, terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü yandaşlarının, Başkan Erdoğan'ın yüzüne benzetilen bir kuklayı olay yerinde yaktığı görüntüler yer alıyor.

Terör örgütü PKK yandaşlarının, 30 Eylül'de Stockholm'ün merkezinde, İsveç'in NATO'ya girmesine karşı yapacakları bir gösteri için polisten izin aldıklarını anlatan pankart taşıdığı da görüldü.

İSVEÇ'TE PKK PROVOKASYONLARI
Başkent Stockholm'de 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK destekçisi, Başkan Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış ve görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan tehditler savrulduğu görülmüştü. Bunun üzerine İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınanmıştı.

Başkan Erdoğan da "(İsveç) Caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD'nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." açıklamasını yapmıştı.

Son olarak G20 sonrası yaptığı açıklamada ABD'nin F-16'lar için İsveç'i masaya getirdiğini belirten Başkan Erdoğan, "Benim de kongrem var. TBMM'den böyle bir karar geçmediği sürece ben bir şey diyemem." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN