Komşuları da sel vurdu: Yunanistan ve Bulgaristan tarihin en büyük yağışıyla karşı karşıya

Yunanistan ve Bulgaristan’da şiddetli yağışın ardından sel meydana geldi. Meteoroloji uzmanları Yunanistan’ın ülke tarihinin en şiddetli yağışıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Yüzlerce ev sular altında kaldı. Bulgaristan’da ise 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 09:11 Güncelleme 06 Eylül 2023, 10:16
Komşuları da sel vurdu: Yunanistan ve Bulgaristan tarihin en büyük yağışıyla karşı karşıya

İÇİNDEKİLER

Yunanistan ve Bulgaristan tarihlerinin en şiddetli yağışı ile karşı karşıya. İki komşu ülkede yüzlerce ev sular altında kaldı. Yunanistan'da 1 ve Bulgaristan'da 2 kişi hayatını kaybetti.

YÜZLERCE EV SULAR ALTINDA KALDI

Yunanistan'da 5 Eylül'de etkili olan şiddetli yağı, Teselya Bölgesi'nde Valos, Pilio, Larisa ve Skiathos Adaları'nı etkiledi. Yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı ve araçlar suya kapıldı.

Sel dolayısıyla ev, araç ve iş yerlerinde mahsur kalan yüzlerce kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis liderliğinde bakanlar ve Meteoroloji Dairesi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda olumsuz hava koşulları ele alındı.

Meteoroloji uzmanları yağışın Yunanistan tarihinin en güçlü sağanağı olduğu belirtiliyor. Meteoroloji uzmanlarının "Daniel" ismini verdiği olumsuz hava şartlarının bir hafta daha sürmesi bekleniyor.

BULGARİSTAN'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehri sular altında kalırken Tsavero kasabasında ise 2 kişi hayatını kaybetti. Binaların sular altında kaldığı ve köprü ile yolların altyapısında büyük hasar meydana geldiği bildirildi.

Bulgaristan Meteoroloji Bürosu tarafından kentte görülmesi beklenen şiddetli yağış ve rüzgâr nedeniyle alarm seviyesi turuncuya yükseltilirken bazı bölgeler için ise sarıya yükseltildi.