Paşinyan Moskova’yı hedef aldı: Rusya’ya bağımlılık hataydı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya’nın istese bile Ermenistan’ın güvenlik ihtiyaçlarını karşılayamayacağını belirten Paşinyan, Moskova’yı suçladı ve Rusya’ya bağımlı olmanın Ermenistan için stratejik bir hata olduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 13:50 Güncelleme 06 Eylül 2023, 11:41
Paşinyan Moskova’yı hedef aldı: Rusya’ya bağımlılık hataydı

İÇİNDEKİLER

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya'yı hedefe koydu ve itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Moskova'yı Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı koruyamamakla suçlayan Paşinyan, Rusya'ya bağlı olma politikasının stratejik bir hata olduğunu söyledi.

Paşinyan, İtalyan Le Republica gazetesine yaptığı açıklamada "Ermenistan'ın güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dâhil olmak üzere yüzde 99,999 oranında Rusya'ya bağlıydı." ifadelerini kullandı.

"TEK BİR ORTAĞA BAĞLI OLMAK STRATEJİK HATA"

Rusya'nın Ukrayna Savaşı dolayısıyla silah, cephane ve mühimmata ihtiyacı olduğunu ve Moskova istese bile Ermenistan'ın ihtiyaçlarını karşılayamayacağını belirten Paşinyan, şu ifadeleri kullandı:

Bu örnek bize güvenlik konularında tek bir ortağa bağımlı olmanın stratejik bir hata olduğunu göstermeli.

Ermenistan Başbakanı, ayrıca, Rusya'nın ülkesini yeterince Rus yanlısı olarak görmediğini öne sürdü. Erivan'ın güvenlik düzenlemelerini çeşitlendirmeye çalıştığını belirten Paşinyan, ABD ile bağlarını vurguladı ve bölgedeki diğer ülkelerle yakın ilişkiler kurmak için göz kırptı.

Paşinyan, ayrıca, Rusya'Nın Güney Kafkasya'daki rolünü azaltma sürecinde olduğunu düşündüğünü söyledi.