Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde silahlı saldırı: Altın taşıyan konvoya ateş açtılar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Güney Kivu eyaletinde Çin madencilik şirketine ait olan altınları taşıyan konvoya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2’si Çin vatandaşı olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 03 Eylül 2023, 11:33 Güncelleme 03 Eylül 2023, 11:33
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde silahlı saldırı: Altın taşıyan konvoya ateş açtılar

İÇİNDEKİLER

Orta Afrika ülkesi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Fizi bölgesinde, Kimbo Nehri yakınında Çin madencilik şirketine ait altınları taşıyan konvoya silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken konvoydan büyük miktarda altın çalındı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden bir asker ve şoför ile Çinli madencilik şirketinin 2 çalışanı hayatını kaybetti. 3 kişi ise ağır yaralandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin ve birçok Çinli maden şirketi ülkede faaliyet gösteriyor.

5 ÇİN VATANDAŞI KAÇIRILMIŞTI

Ruanda, Burundi ve Tanzanya ile komşu sınır eyaleti olan Güney Kivu'da çok sayıda yasa dışı silahlı örgüt yer altı kaynaklarının kontrolü için silahlı mücadele yürütüyor.

2021 yılında Güney Kivu'daki madende çalışan 5 Çin vatandaşı kaçırılmıştı. Çin'in Kinşasa Büyükelçiliği, olayın ardından ülkedeki vatandaşlarına, hükümete karşı savaşan gerilla gruplarının faal olduğu sınır eyaletleri Güney Kivu, Kuzey Kivu ve Ituri'yi terk etme çağrısında bulunmuştu.