Canlı yayında dava! ABD eski Başkanı Trump’ın seçimde sahtekarlık davası televizyonda yayımlanacak

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçimlerinde sahtekarlık yaptığına yönelik suçlamalar dolayısıyla Georgia’da yapılacak dava, televizyonlarda canlı yayımlanacak.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2023, 13:11 Güncelleme 01 Eylül 2023, 13:11
Canlı yayında dava! ABD eski Başkanı Trump’ın seçimde sahtekarlık davası televizyonda yayımlanacak

İÇİNDEKİLER

ABD basını, eski Başkan Donald Trump'ın başkanlık seçimlerinde sahtekarlık yapmakla suçlandığı Georgia'daki duruşmasının televizyonlarda canlı yayımlanacağını bildirdi. Davanın yargıcı Scott McAfee, tüm duruşmaların Fulton İlçe Mahkemesinin YouTube kanalından da canlı izlenebileceğini duyurdu.

KAMUYA AÇIK YÜRÜTÜLEN İLK DAVA

Savcılar Donald Trump'ın Georgia yetkililerine Demokrat Joe Biden'a kaybettiği eyaletteki başkanlık seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirmeleri için baskı yaptığını iddia ediyor.

Televizyonda yayımlanacak olan dava, Trump'a yönelik davalar arasında kamuya açık yürütülen ilk yargılama olacak. Sanıklardan birisinin davayı federal mahkemeye taşıması durumunda ise McAfee'nin kararı geçersiz olacak.

Trump, Georgia eyaletinde 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla Atlanta büyük jürisi tarafından 15 Ağustos'ta suçlanmış, hazırlanan iddianame kapsamında 24 Ağustos'ta da teslim olmuştu.

SABIKA FOTOĞRAFI ÇEKİLEN İLK ABD BAŞKANI

Trump 200 bin dolarlık kefalet bedelini ödemiş ve teslim olduğu sırada tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekilmişti. Böylece Trump, "sabıka fotoğrafı çekilen ilk Amerikan başkanı" olarak tarihe geçti.

Trump, teslim olduğu 24 Ağustos'tan bu yana aday adaylığı için 7,1 milyon dolardan fazla bağış toplamıştı. ABD eski başkanının önümüzdeki yıl yapılacak olan başkanlık seçimlerinde dışarıda olup olamayacağı ise merak ediliyor.