ABD tarihinde bir ilk! Eski Başkan Trump tutuklandı: Hapse girdi sabıka fotoğrafı çektirdi | Alman Bild '100 yıl konuşulacak' diyerek duyurdu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020’de düzenlenen başkanlık seçiminde Georgia eyaletindeki sonuçlara müdahale etmekle suçlandığı dava kapsamında Fulton County Hapishanesi’ne giderek yetkililere teslim oldu. 200 bin dolar kefaletle serbest kalan Trump'ın sabıka fotoğrafı yayınlandı. Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk Amerikan başkanı olarak tarihe geçti. New Jersey'e dönmeden önce basına açıklama yapan Trump, suçsuz olduğunu yineledi. Haklı olarak seçim sonuçlarına karşı çıktığını belirten Trump, "Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış bir şey yapmadım. Bunu herkes de biliyor" ifadelerini kullandı. Trump, yaşananların ardından 8 Ocak 2021'den sonra ilk kez X hesabından paylaşımda bulundu.Trump, sabıka fotoğrafını paylaşarak altına seçim kampanyası için bağış toplamak için kullanılan internet sitesini yazdı.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2023, 01:25 Güncelleme 25 Ağustos 2023, 23:15
ABD tarihinde bir ilk! Eski Başkan Trump tutuklandı: Hapse girdi sabıka fotoğrafı çektirdi | Alman Bild ’100 yıl konuşulacak’ diyerek duyurdu

İÇİNDEKİLER

Trump, akşam saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Georgia'daki Fulton İlçe Hapishanesine gelerek gözaltı işlemlerini tamamladı.



Hakkındaki suçlamalar nedeniyle nisan ayından bu yana 4. kez gözaltına alınan Trump'ın parmak izi alındı. ABD basınında yer alan haberlerde, Trump'ın sabıka fotoğrafının çekildiği belirtildi.

Fulton Bölge Hapishanesi, tahliye işlemi sonrası hapishane binasından çıkıp kendi özel uçağına bindikten sonra eski ABD Başkanı'nın tutuklama dosyasına konan sabıka fotoğrafını basınla paylaştı. Fotoğrafta gülümsemeyen Trump'ın, ciddi bir ifade ve çatık kaşlarla doğrudan objektife baktığı görülüyor.

Daha önce kendisine yönelik üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olan Trump'ın hiç tutuklama dosyası için sabıka fotoğrafı çekilmemişti.

Bu dava kapsamında 200 bin dolar olarak belirlenen kefalet bedelini ödeyen Trump, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden ayrıldı.

Trump'a aralarında "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik", "yalan beyanda bulunmak için komplo kurma" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" başlıklarının da bulunduğu 13 suç isnat edilmişti.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA
Özel uçağına binmeden önce basına açıklamada bulunan Trump, seçim sonuçlarına karşı çıktığını ve buna hakkı olduğunu belirtti.

Trump, "Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış hiçbir şey yapmadım. Bunu da herkes biliyor ve çok büyük destek var." dedi.

"Davaları açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor." açıklamasında bulunan Trump, hileli olduğunu düşündüğü seçimleri eleştirme hakkı olduğunu tekrar dile getirdi.

AMERİKALILAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Trump davasıyla ilgili Amerikan toplumunun ikiye ayrıldığı görüldü.

2024 Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin aday adaylarından Trump'a yönelik davaları, bazıları ülkede hukukun üstünlüğünün var olduğu ve sistemin çalıştığı yönünde yorumladı. Diğerleri ise davaları "cadı avı" olarak nitelendirerek Trump'a destek verdi.

Savcı Fani Willis bir sonraki duruşma için 23 Ekim 2023 tarihini talep etti. Trump hakkında 4 davada toplam 715 yıl hapis cezası istenecek.

TRUMP'A AÇILAN SON DAVA
Georgia'nın Atlanta kentinde, "eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi" iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından Trump'a yeni suçlamalar isnat edilen iddianame 14 Ağustos'ta kamuoyuna açıklanmıştı.

98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump'a 13 suç isnat edilmişti.

Trump'ın yanı sıra aralarında eski avukatları Rudy Giuliani ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti. Davalıların en geç yarın öğle saatine kadar teslim olması gerekiyor.

X'E GERİ DÖNDÜ
Yaşananların ardından Trump, yasaklandığı sosyal medya platformu X'e de geri döndü.

8 Ocak 2021'den bu yana ilk kez bir paylaşım yapan Trump, sabıka fotoğrafını paylaşarak altına seçim kampanyası için bağış toplamak için kullanılan internet sitesini yazdı.


100 YIL KONUŞULACAK FOTOĞRAF
Öte yandan Alman Bild, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın çektirdiği sabıka fotoğrafı ile ilgili "İnsanlar 100 yıl sonra da bunu konuşuyor olacak!" başlığını attı.

Haberde, "Herhangi bir sıradan insan için, bir sabıka fotoğrafı ciddi bir kariyer molasıdır. Trump için değil!" ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN