Kremlin noktayı koydu: Putin Prigojin’in cenazesine katılmayacak

Wagner lideri Prigojin’in cenaze töreni ile ilgili merak edilen soruya Kremlin’den cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Prigojin’in cenaze törenine katılmayacağını duyurdu.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023, 15:53 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 16:50
Kremlin noktayı koydu: Putin Prigojin’in cenazesine katılmayacak

İÇİNDEKİLER

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan Putin'in, geçtiğimiz hafta özel jeti düşen Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in cenaze törenine katılıp katılmayacağı ile ilgili açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Prigojin'in cenaze törenine katılmayacağını duyurdu. Rusya'daki uçak kazasından önce Afrika'ya seyahat ettiği ve burada Wagner adına görüşmeler yaptığı iddia edilen Prigojin'in Afrika'da çekildiği fotoğraflar ortaya çıktı.

PUTİN CENAZEYE KATILMIYOR

Haziran ayında Putin'i devirmek üzere isyan eden Prigojin, geçtiğimiz hafta uçağının düşmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Prigojin'i Putin'in uçağını Putin'in imha ettiği öne sürülmüş ve Putin ise iddiaları reddetmişti. Önümüzdeki günlerde Prigojin'in cenaze töreninin düzenlenmesi beklenirken Kremlin'den çok merak edilen soruya cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in Prigojin'in cenazesine katılmayacağını duyurdu.

PESKOV'DAN AÇIKLAMA

Cenaze törenine ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını belirten Peskov, "Bu konuda kararlar aile ve arkadaşları tarafından veriliyor, onlar olmadan bir şey söyleyemeyiz. (Putin) Başkanın törene katılımı öngörülmüyor." dedi.

Prigojin'in ölmeden önceki son günlerini Afrika'da geçirdiği ve burada Wagner'in geleceğine yönelik kritik görüşmeler yaptığı iddia edilmişti. Prigojin'İn Afrika'da çekildiği fotoğraflar ortaya çıktı.