Prigojin’in uçağının kara kutusu bulundu! Enkazda 10 kişinin daha cesedine ulaşıldı

Wagner lideri Prigojin’in de içinde bulunduğu uçağın enkazından yeni gelişmeler aktarılmaya devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM), uçağın kara kutusuna ve 10 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu. Putin ise Wagner'i ilgilendiren önemli bir kararnameye imza attı.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 09:50 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 16:16
Prigojin’in uçağının kara kutusu bulundu! Enkazda 10 kişinin daha cesedine ulaşıldı

İÇİNDEKİLER

Wagner lideri Yevgeny Prigojin ve Wagner'in önemli ismi Dmitry Utkin'in bulunduğu ve çarşamba günü Moskova'dan St. Petersburg'a giderken düşen uçağın enkazında yapılan çalışmalardan yeni gelişmeler aktarılmaya devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM), uçağın kara kutusuna ve 10 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Wagner'i ilgilendiren kritik bir kararnameye imza attı.

BAĞLILIK YEMİNİ ZORUNLU OLACAK

Prigojin'in ölümünün ardından Wagner'in olası bir isyanının önüne geçmeye çalışan Putin, kararnameyle paralı tüm askerlerin/savaşçıların Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu hâle getirdi.

KARA KUTU BULUNDU

SLEDCOM'un açıklamasında "İlk incelemelere göre kaza yerinde 10 ceset bulundu. Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılmaktadır.

Uçuş kayıt cihazlarına el konuldu ve olay yerinin detaylı incelemesi devam ediyor. Şu anda, kazanın tüm koşullarını belirlemek için önemli olan eşya ve belgelere de el konulmaktadır ve gerekli adli incelemeler yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

BOMBA İHTİMALİ GÜÇLENMİŞTİ

Prigojin'in uçağı ile ilgili spekülasyonlar devam ederken dün tüyler ürperten bir gelişme ortaya çıkmıştı. Uçak düşmeden birkaç saat önce çekilen bir videoda uçağa gizlice yerleştirilmiş ve nereden geldiği belli olmayan bir turbo buzdolabı yer aldığı görülmüştü. Havalimanındaki güvenlik açığının bir göstergesi olan görüntüler ile birlikte Prigojin'in uçağının füze ile vurulduğuna dair iddialar zayıflamış ve soruşturma buzdolabına yerleştirildiği düşünülen bir bomba üzerinden yürütülmeye başlamıştı.

Öte yandan Prigojin ve Utkin'in düşen uçakta bulunmadığına ve ikinci bir uçakla kaçtığına dair iddialar da devam ediyor.