İngiltere'de seri katil skandalı I Yedi bebeği öldürmüş! Evinden çıkan notlar şoke etti: Ben şeytanım

İngiltere’de yaşanan olay kan dondurdu. Yeni doğan 7 bebeği öldürmekten ve yeni doğan 6 bebeği öldürmeye teşebbüs eden hemşire tutuklandı. Bugünkü suçlamayla Letby, İngiltere'nin modern tarihteki en çok cana kıyan seri çocuk katili oldu. İşte kan donduran vahşete ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 20:50 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 22:18
İngiltere’de seri katil skandalı I Yedi bebeği öldürmüş! Evinden çıkan notlar şoke etti: Ben şeytanım

İÇİNDEKİLER

Chester kentinde Countess Of Chester adlı hastanede çalışan 33 yaşındaki hemşire Lucy Letby'nin 2015 ve 2016 yılında yeni doğan ünitesindeki bebekleri öldürdüğü ortaya çıktı.

Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Letby, çalıştığı hastanede yeni doğan ünitesindeki 7 bebeği öldürmekten ve 6 bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulundu.



İNSÜLİN ENJEKTE EDEREK ÖLDÜRMÜŞ
Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Letby'nin yeni doğan bebeklere insülin enjekte ederek zehirlediği, bazı bebeklere hava ve süt enjekte ederek öldürmeye çalıştığı belirtildi. Letby'nin öldürdüğü bebeklerden bazılarının ikiz olduğu ve ölen bebeklerden birinin 1 günlük olduğu aktarıldı. Bugünkü suçlamayla Letby, İngiltere'nin modern tarihteki en çok cana kıyan seri çocuk katili oldu.

'BEN ŞEYTANIM' NOTU
Letby gözaltına alındktan sonra evinde yapılan aramada, "Bebekleri bilerek öldürdüm, çünkü onlara bakabilecek kadar iyi değildim. Ben korkunç, şeytani bir insanım. "BUNU YAPTIĞIM İÇİN ŞEYTANIM" yazılı bir not bulunmuştu.

Letby hakkındaki soruşturma, hastanedeki açıklanamayan prematüre bebek ölümlerindeki artışın ardından başladı. Haziran 2015'ten önce söz konusu yeni doğan ünitesinde yılda üçten az bebek ölümü oluyordu.

Avukatlarıysa, ölümlerin "bakımdaki bir dizi" hatadan kaynaklandığını savunuyor ve Letby'nin "işe yaramadığında suçu başkalarına atmak isteyen bir sistemin" kurbanı olduğunu savunuyordu. 10 ay süren davanın, İngiltere'nin en uzun süren cinayet davalarından biri olduğuna inanılıyor.

Letby'ye verilen hapis cezası Pazartesi günü Manchester kentindeki duruşmada açıklanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN