Almanya'yı sel vurdu! Frankfurt Havalimanı göle döndü

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olarak nitelendirilen Almanya'da bazı bölgelerde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 'Mühendislik Harikası" diyerek parlatılan Frankfurt Havalimanı'nı su bastı. Almanya'da yaşanan bu durum, sosyal medyada dalga konusu oldu. Paylaşımlarda İstanbul Havalimanı'nın yapılış sürecinde takoz olmaya çalışan CHP'ye ve yandaşlarına göndermeler yapıldı.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 11:12 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 13:49
Almanya’yı sel vurdu! Frankfurt Havalimanı göle döndü

İÇİNDEKİLER

Almanya'da kriz "hava"sı hakim... Geçtiğimiz günlerde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji'yi kapsayan gezisi uçak arızası sebebiyle iptal edildi.

Bu skandal dünya gündeminde dalga konusu olurken bir olay da "Mühendislik harikası" diye parlatılan Frankfurt Havalimanında yaşandı.

FRANKFURT HAVALİMANI GÖLE DÖNDÜ
Almanya'nın Frankfurt şehrinde şiddetli yağış, sel felaketini beraberinde getirdi. Hessen bölgesinde yer alan Frankfurt'ta oluşan sellerde birçok evin bodrumunun yanı sıra havalimanını da su bastı, çok sayıda uçuş iptal edildi.

FRANKFURT HAVALİMANI GÖLE DÖNDÜ | VİDEO

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Havalimanı sözcülüğünden yapılan açıklamada, aprona biriken su nedeniyle çok sayıda uçuşun iptal edildiği, bazı uçuşlarda gecikme yaşandığı ve bazı uçakların da başka havalimanlarına yönlendirdiği duyuruldu.

Dün gece gerçekleşmesi beklenen yaklaşık 70 uçuşun yapılamadığı belirtildi.

Ülkenin Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Thüringen eyaletlerinde de aşırı yağış ve fırtına nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Polis, yollardaki birçok rögar kapağının kaldırıldığını, birçok evin bodrum katını su bastığını bildirdi.

Frankfurt Südbahnhof'taki yürüyen merdivenlere su kütleleri çarptı.

Çok sayıda itfaiyecinin evler, sokaklar ve alt geçitlerdeki suyu tahliye etmek için sabaha kadar çalıştığı ifade edildi.


İptal edilen uçuşlar nedeniyle çok sayıda vatandaş mağdur olurken mağdur olan yolcular Alman hükümetine ve yetkililere tepki gösterdi.

"KEŞKE İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN KOPYA ÇEKSELERDİ"
Almanya'da yaşanan bu durum, sosyal medyada dalga konusu oldu. Paylaşımlarda İstanbul Havalimanı'nın yapılış sürecinde takoz olmaya çalışan CHP'ye ve CHP yandaşlarına göndermeler yapıldı.

İşte o yorumlardan bazıları...

"Frankfurt Havalimanı bu gece. Bu Almanlar da nereye havalimanı yapılacağını bilmiyor. İstanbul'daki yapılırken binlerce profesör vardı akıl veren, bari onlardan kopya çekselerdi"

"An itibari ile Frankfurt Havalimanı.
Kaç kere söyledik, yapmadan önce bizim aktivistlere bir danışın diye...."

"Almanya'da Frankfurt Havalimanı sel suları altında"

Öte yandan İstanbul Havalimanı'nı 2006'dan beri bitmek bilmeyen Berlin Havalimanı ile kıyaslayan Almanlar ülkedeki politikacılara yüklenerek, "Erdoğan bu inşaat şirketinin telefon numarasını lütfen Berlin'deki Senato'ya gönderebilir mi?" şeklinde yorumlar yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN