Marsilya'da temizlik işçileri greve gitti, çöpler etrafa saçıldı

Fransa'nın Marsilya kentinde maaşları alamayan temizlik işçilerinin greve gitmesiyle, Saint-Charles İstasyonu çöpler dağ gibi yükseldi. Kutulardan taşan çöpler etrafa saçıldı. Sendika ve işveren arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mevcut durumun yakında zamanda değişmesi beklenmiyor. Kötü koku ve görüntü yolcuların büyük tepkisini çekmiş durumda.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2023, 14:48 Güncelleme 09 Ağustos 2023, 14:48
Marsilya’da temizlik işçileri greve gitti, çöpler etrafa saçıldı

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Marsilya şehrindeki Saint-Charles İstasyonu'nda temizlik görevlilerinin grevi sürüyor.

"MAAŞLARIMIZI ÖDEYİN"
Çalışanların 1 haftadır grevde olması nedeniyle 1848 yılında açılan tarihi istasyonun birçok noktasında çöp kutularının dolduğu ve biriken çöplerin etrafa saçıldığı gözlendi.

Maaş alamayarak 31 Temmuz'da iş bırakan temizlik şirketi çalışanları, geciken maaş ödemeleri ve kötü çalışma koşulları için mücadele ettiklerini ifade etti.

Sendika Sözcüsü Kamel Djeffel, "Bugün bize zam yapın demiyoruz, maaşlarımızı ödeyin" dedi.

Birkaç ay önce Saint-Charles İstasyonu'nda 30 çalışanın ve Marsilya metrosundaki 80 çalışanın maaşları belirli oranlarda azaltılırken, bu duruma tepki gösteren ve düzenli maaş ödemelerini alamayan işçiler grev yapma kararı almıştı.

AYNI GARDA YİNE GREV
Daha önce de benzer gerekçelerle çok sayıda grev yapılan Saint-Charles Tren Garı'nda, temizlik çalışanlarının bir önceki iş bırakması haziranda 13 gün sürmüştü.

Grev nedeniyle garda oluşan büyük çöp yığınları sosyal medyada gündem olmuştu.

Firmanın söz konusu personelin taleplerini kabul etmesi sonrası grev sona ermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN