ODTÜ'de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen sapkın LGBT'lilere müdahale edildi: 5 kişi gözaltına alındı

Son dakika haberi! Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) izinsiz yürüyüş yapmak isteyen sapkın LGBT'lilere polis müdahale etti, 5 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medya uygulaması Tiktok'ta bir şahsa ait hesapta yapılan LGBT içerikli reklama ceza kesti.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2023, 18:01 Güncelleme 09 Haziran 2023, 20:07
ODTÜ’de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen sapkın LGBT’lilere müdahale edildi: 5 kişi gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) izinsiz LGBT yürüyüşüne polis müdahale etti, 5 kişi gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTEDE SAPKINLARA GEÇİT YOK | VİDEO İZLE

REKTÖRLÜK SAPKIN YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ


Alınan bilgiye göre, rektörlüğün kampüste yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne yönelik, buna izin verilmeyeceği, izinli mekanlarda toplantı yapılabileceği yönündeki açıklamasına rağmen bir grup öğrenci, kampüste toplandı.

Polis ekipleri, üniversitede güvenlik önlemi alarak gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.

Gruptakilerin dağılmaması üzerine yapılan müdahalede, 5 kişi gözaltına aldı.

TİKTOK'TA LGBT ÖZENDİRİCİLİĞİNE CEZA!
Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medya uygulaması Tiktok'ta bir şahsa ait hesapta yapılan LGBT içerikli reklama ceza kesti. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine reklamı inceleyen Reklam Kurulu, reklamda cinsiyet değiştirme ameliyatları sonrasında gerçekleşen cinsiyet uyum süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunulurken, Seray adında bir kadının mastektomi (göğüs aldırma) ameliyatı olmasının ardından Yiğit ismini aldığı ve kendisine cinsiyet uyum işlemi operasyonları yapılacağının ifade edildiğini tespit etti.

HERKESE TAVSİYEYE CEZA GELDİ
Reklam Kurulu, cinsiyet uyum süreçleri sırasında burun operasyonu da geçiren şahsın, reklamlarda doktorun "Çok korkuyorlar ağrınız var mıydı?" sorusuna "Hiç korkunç değil" yanıtını verdiği, ayrıca operasyonlara yönelik, "Harika gerçekten tavsiye ediyorum. Çok araştırdım bu hastaneyi. Kendim de çok memnunum. O yüzden bütün kuzenlerimi de buraya getirdim. Artık tanıyorlar bizi. Ne ağrı var ne sızı var ne morarma var. Hiçbir şey yok" ifadelerini kullanarak, böylesine bir operasyona çevresindekileri de teşvik etmeye çalıştığı, sağlık kuruluşunu övücü ve tavsiye edici nitelikte ifadeler kullandığı belirlendi.

TALEP YARATMAYA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPILAMAZ
Kurul, reklama ilişkin yaptığı incelemeler sonucunda, sağlık alanında yürürlükte bulunan mevzuat gereği, tabiplerin reklam ve ilan vermelerinin yasak olduğunu belirtirken, "Sağlık alanında faaliyet gösteren kuruluşların, tabi bulundukları mevzuat gereği, yalnızca açılış bilgileri, hizmet alanları ve sunduğu hizmetler ile ilgili konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla tanıtım yapabilecekleri ve ilan verebilecekleri, bunların dışında, talep yaratmaya yönelik açıklamalara ve yanıltıcı, abartılı, doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmamış bilgilere yer verilemeyeceği hüküm altına alınmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Kurul bu kapsamda söz konusu sosyal paylaşım sitesinde doktor ve hastane lehine paylaşımlarda bulunularak adı geçen sağlık personeli ve sağlık kuruluşuna yönlendirici nitelikte tanıtımlarda bulunulmasını affetmedi.

Kurul, reklamı yayına veren şahsa, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi, Özel Hastaneler Yönetmeliği gibi 7 farklı Kanun ve düzenlemeye aykırılıktan 347 bin 128 TL idari para cezası kesti. Reklamlar da Kurul tarafından yasaklandı.