CIA Direktörü William Burns'ten Yunanistan'da 'gizli' ziyaret! Türkiye'ye sadece 50 km... ABD neyin peşinde?

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Yunanistan'da Meriç ve Dedeağaç'a 'gizli' bir ziyaret gerçekleştirdi. Burns'ün, Dedeağaç ziyaretine CIA ajanlarının eşlik ettiği iddia edildi. Öte yandan Dedeağaç, Türkiye'ye sadece 50 km mesafede yer alıyor. Seçim sonrası ABD istihbaratının zamanlaması manidar bir şekilde Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın kesimlerini ziyaret etmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Bilindiği üzere ABD, geride bıraktığımız aylarda Balkanlar ile Avrupa’ya silah ve personel sevkiyatı için kullandığı Dedeğaç limanını yeni bir askeri deniz üssüne dönüştürmeyi planlayan adımlar atmıştı.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2023, 02:16 Güncelleme 07 Haziran 2023, 02:45
CIA Direktörü William Burns’ten Yunanistan’da ’gizli’ ziyaret! Türkiye’ye sadece 50 km... ABD neyin peşinde?

İÇİNDEKİLER

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün, Yunanistan temasları kapsamında 2 Haziran'da Meriç ve Dedeağaç'a "gizli" bir ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.



CIA AJANLARI EŞLİK ETTİ
Yunan basınında çıkan haberlerde, Burns'ün, Dedeağaç ziyaretine CIA ajanlarının eşlik ettiği iddia edildi. Haberlerde, Burns'ün Dedeağaç ve Meriç ziyaretinden Yunan istihbaratı ve polisinin haberdar olmadığı ileri sürüldü.

Ta Nea gazetesinin haberinde ise Burns'ün 30 Mayıs'ta da Atina'da temaslarda bulunduğu belirtilmişti.




TÜRKİYE'YE SADECE 50 KM MESAFEDE YER ALIYOR
Öte yandan Dedeağaç, Türkiye'ye sadece 50 km mesafede yer alıyor. ABD istihbaratının zamanlaması manidar bir şekilde seçim sonrası buraya yaptığı ziyaret ise kafalarda soru işareti bıraktı.

ABD'NİN DEDEAĞAÇ PLANI...
Bilindiği üzere ABD, geride bıraktığımız aylarda Balkanlar ile Avrupa'ya silah ve personel sevkiyatı için kullandığı Dedeğaç (Aleksandrupolis) limanını yeni bir askeri deniz üssüne dönüştürmeyi planlayan adımlar atmıştı.



Yunan Kathimerini gazetesi de ABD'nin, başta yüksek rütbeli askerler olmak üzere çeşitli vesilelerle, Dedeağaç limanının büyük savaş gemilerini barındırabilecek şekilde genişletilmesi planlarını Yunan yetkililere ilettiklerini yazmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN