Nepal'de 72 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü! İlk görüntüler geldi

Son dakika haberine göre Nepal'de 68'i yolcu 4'ü mürettebat toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü. Uçağın Yeti Havayollarına ait olduğu öğrenilirken, ilk belirlemelere göre 68 kişinin öldüğü bildirildi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2023, 09:23 Güncelleme 16 Ocak 2023, 01:48
Nepal’de 72 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü! İlk görüntüler geldi

İÇİNDEKİLER

Nepal'de 68'i yolcu 4'ü mürettebat toplam 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü. Uçağın Yeti Havayolları'na ait olduğu öğrenildi.

Havayolları firmasından bir kişi uçakta 72 kişi bulunduğunu doğruladı.

68 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede kazanın son durumuna ilişkin açıklama yapan Nepal Polisi, "Şu ana kadar 32 ceset hastaneye götürüldü. Ayrıca kaza alanında 36 cansız beden daha bulundu" ifadelerini kullandı.


Kalkıştan yaklaşık 20 dakika sonra düşen uçakta, 4 mürettebat ile 2'si bebek 68 yolcu bulunuyordu. Uçakta 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandaşının yanı sıra İrlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa vatandaşları da vardı.

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal kabineyi acil toplantıya çağırmıştı.

Nepal'de 29 Mayıs 2022'de turizm kenti Pokhara'dan kalkarak ülkenin batısındaki Jomsom kasabasına giden Tara Air'e ait uçağın havalandıktan kısa bir süre sonra kule ile irtibatı kesilmiş ve ardından düştüğü belirlenmişti. Arama kurtarma çalışmaları sonrasında uçağın enkazını bulan ekipler, iki günün sonunda 22 kişinin cansız bedenine ulaşmıştı. Uçakta 13 Nepalli, 4 Hint, 2 Alman yolcu ile 3 mürettebat bulunuyordu.

ENKAZ ALEVLER İÇERİSİNDE
Yerel yetkililerden Gurudutta Dhakal, enkazın alevler içerisinde olduğunu ve kurtarma ekiplerinin yangını söndürmeye çalıştığını söyledi.

Dhakal, "Müdahale ekipleri oraya çoktan ulaştı ve yangını söndürmeye çalışıyor. Şimdi tüm teşkilatlar önce yangını söndürmeye ve yolcuları kurtarmaya odaklanmış durumda" dedi.

Nepal'deki uçağın düşme anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Uçağın yere yaklaşırken bir anda yan dönerek çakıldığı görüldü.

BAŞBAKAN BÖLGEDE
Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal, başkent Katmandu'da bulunan Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'na gelerek yetkililerden Pokhara'daki uçak kazasına ilişkin bilgi aldı.

Başbakan Dahal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pokhara'da 72 kişinin bulunduğu uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendim. Tüm yetkili kurumlara efektif bir kurtarma çalışması yürütmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ
Nepal'de onlarca kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından Başbakan Pushpa Kamal Dahal, yarın ülke genelinde ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Nepal'deki uçak kazasında can kaybı 68'e yükselirken ülkede yas ilan edildi. Başbakan Pushpa Kamal Dahal yaptığı açıklamada, yarın ülke genelinde ulusal yas ilan edildiğini bildirerek, herkesin bölgedeki kurtarma çalışmalarına destek olmaları çağrısında bulundu. Yetkililer, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına yarına kadar ara verildiğini aktardı. Başbakan Dahal liderliğindeki acil kabine toplantısının ardından açıklama yapan Maliye Bakanı Bishnu Paudel, hükümetin kazanın nedenini araştırmak için bir komite kurduğunu ifade ederek, komitenin kaza ile ilgili 45 gün içinde rapor vermesinin beklendiğini açıkladı.



YETİ HAVAYOLLARI YARIN YAPILACAK TÜM NORMAL UÇUŞLARI İPTAL ETTİ
Yeti Havayolları tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden yolcular için ilan edilen yas nedeniyle yarın için tüm normal uçuşlarını iptal edildiği duyuruldu. Aynı zamanda Tara Air'in de sahibi olan Yeti Havayolları'nın düşen uçakta dahil filosunda toplam 6 adet ATR 72 tipi uçak bulunuyor.

AB, 2013'TEN BU YANA NEPAL HAVAYOLLARINI HAVA SAHASINA SOKMUYOR
Everest de dahil olmak üzere dünyanın en yüksek 14 dağından sekizine ev sahipliği yapan Nepal'de, 2000 yılından bu yana yaklaşık 350 kişi uçak veya helikopter kazalarında öldü. Avrupa Birliği (AB), güvenlik endişelerini öne sürerek 2013'ten bu yana Nepal Havayollarını hava sahasına sokmuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN