Son dakika: Rusya'dan dünyayı ayağa kaldıracak açıklama! Putin: Ocak'ta zirkon hipersonik füzelerini kullanacağız

Son dakika haberi... Rusya-Ukrayna savaşında cephedeki silahlı çatışma doğu bölgelerde yoğunlaşmış durumda. Rusya'nın Kiev başta olmak üzre orta ve batı Ukrayna'da şehirleri hedef alan hava bombardımanları sürüyor. Siyasi tansiyonun da yüksek olduğu kamplaşmada Rusya cephesinden sarsıcı bir adım geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce durdurulamaz olarak tanıttığı zirkon hipersonik füzelerinin ocak ayında kullanılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2022, 15:27 Güncelleme 21 Aralık 2022, 23:32
Son dakika: Rusya’dan dünyayı ayağa kaldıracak açıklama! Putin: Ocak’ta zirkon hipersonik füzelerini kullanacağız

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Putin yaptığı son dakika açıklamasında korkutan ifadeler kullandı. Daha önce 'Durdurulamaz' diye nitelendirilen Zirkon hipersonik füzelerinin Rusya Ukrayna savaşında kullanılacağını dile getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, hipersonik füze sisteminin, Rus kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağını vurgularken Avangard füze sistemine ait görüntüler Avrupa'da adeta deprem etkisi yaratmıştı.

İngiliz medyası füze sisteminin görüntülerine yer verdikleri haberlerinde 'Avangard canavarı' ifadesine yer verdimiş ve bunu Rusya'nın Batı'ya son tehdidi olarak yorumlamıştı.

SES HIZININ 27 KATI HIZLA HEDEFLERİ VURABİLİYOR
Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilk olarak 2018'de tanıttığı Avangard hipersonik Füze Sistemi, ses hızının 27 katı hızla hedefleri vurabiliyor.

Ölümcül silah hipersonik uçuş, yön ve irtifa manevraları yapma ve her türlü füze savunmasını aşma yeteneğine sahip.

MOSKOVA: DÜNYANIN HER YERİNİ VURABİLİR
Moskova Avangard'ın dünyadaki herhangi bir hedefi 30 dakikadan daha kısa sürede vurduğunu iddia ediyor ve diğer Rus silahlarında olduğu gibi Batı'nın bunu durdurmak için hiçbir seçeneği olmadığını vurguluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN