Rusya Dışişleri: G20'de Türkiye ile gaz iş birliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız

Son dakika haberleri... Rusya Dışişleri G20'de Türkiye ile gaz iş birliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağını duyurdu. Yapılan açıklamada "Büyük miktarda tahıl ve gübrenin ihracatını organize etmek dahil olmak üzere bazı spesifik girişimler planlanıyor." denildi.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2022, 16:18 Güncelleme 10 Kasım 2022, 17:03
Rusya Dışişleri: G20’de Türkiye ile gaz iş birliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız

İÇİNDEKİLER

Rusya Dışişleri G20'de Türkiye ile gaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağını duyurdu.

Rusya'dan yapılan açıklama şöyle:
G20'de Türkiye ile gaz işbirliğini artırmaya yönelik girişimi duyuracağız.

Büyük miktarda tahıl ve gübrenin ihracatını organize etmek dahil olmak üzere bazı spesifik girişimler planlanıyor.

PUTİN ZİRVE'YE KATILMAYACAK
Zirveye şahsen katılmayacak olan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de Rus gazı sevkiyatlarının Avrupa pazarına satılabileceği bir "gaz merkezi" oluşturma fikrini önermişti. Dışişleri bakanlığı, zirvenin "çok kutuplu" bir dünyanın kurulmasına katkıda bulunacağını umduğuna dair açıklamalara da yer verdi.

BIDEN SİNYALİ VERMİŞTİ

Joe Biden daha önce Putin'i bir "savaş suçluşu" olarak tanımlamış ve Rusya'nın elinde tuttuğu ABD'lileri bırakmadığı müddetçe Bali'de bir araya gelmelerinin mümkün olmadığı sinyalini vermişti.

LAVROV TEMSİL EDECEK

Elçilik protokol yetkilisi Yulia Tomskaya tarafından yapılan açıklamada, "G20 Zirvesi'nden Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un delegasyona başkanlık edeceğini teyit ederim. Putin'in programı halen hazırlanıyor, bir ihtimal video bağlantısı ile katılabilir" denildi.

Putin'in 15-16 Kasım tarihlerinde yapılacak zirveye katılıp katılmayacağı konusu aylardır tartışılıyordu.

BAŞKAN ERDOĞAN TRAKYA'YI İŞARET ETMİŞTİ
Başkan Erdoğan Kazakistan'da düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Putin'in "Avrupa için Türkiye'de gaz merkezi kurulabilir" açıklamasına, "Bu iş için en uygun yeri Trakya olarak görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.