İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak Kral Charles'tan yetkiyi aldı göreve başladı! İngiliz medyası alay etti: Rishi Sunak bağımlı çıktı

Görevde 2 aydan az bir süre dayanabilen Liz Truss yerine İngiltere'nin yeni başbakanı olarak seçilen Hint asıllı Rishi Sunak, Kral 3. Charles'tan hükümeti kurma görevini aldı. İngiltere tarihinin en zengin başbakanı olarak gösterilen Sunak'la ilgili İngiliz medyası yeni detayları da yazmaya başladı. İngiliz medyasına göre Sunak'ın kola bağımlılığı bulunuyor ve Sunak'ın daha önceki konuşmalarında "kokain" bağımlılığını da itiraf ettiği öne sürüldü.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2022, 13:59 Güncelleme 25 Ekim 2022, 16:09
İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak Kral Charles’tan yetkiyi aldı göreve başladı! İngiliz medyası alay etti: Rishi Sunak bağımlı çıktı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İngiltere'nin yeni Başbakanı Rishi Sunak, Kral 3. Charles'tan hükümeti kurma görevini aldı.

Görevi aldıktan sonra kameraların karşısına geçen Sunak, "Ülkemiz şu an ekonomik krizle karşı karşıya, bazı hatalar yapıldı ve ben Truss'ın hatalarını düzeltmek için Başbakan seçildim." dedi.

KRAL 3. CHARLES'IN GÖREVİ VERDİĞİ İLK BAŞBAKAN
İktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden 20 Ekim'de istifasını açıklayan Liz Truss, Başbakanlık Konutu 10 Numara önünde son kez ulusa sesleniş konuşmasının ardından İngiltere Kralı Charles'a istifasını sundu.

Truss'ın ardından Kral 3. Charles'la bir araya gelen Sunak, Kral'dan hükümeti kurma görevini aldı ve böylelikle resmen İngiltere'nin yeni başbakanı oldu.

Sunak, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 8 Eylül'de hayatını kaybetmesinin ardından tahta geçen "Kral 3. Charles'ın hükümeti kurma görevini verdiği ilk başbakan" olarak da tarihe geçti.

RISHI SUNAK BAĞIMLI ÇIKTI
İngiliz medyası yeni başbakan Rishi Sunak'la ilgili ilginç bilgiler verdi. İngiltere'de Liz Truss'ın yerine göreve seçilen Rishi Sunak'ın kolaya bağımlı olduğunu yazan İngiliz medyası, Sunak'ın daha önce yaptığı bir konuşmada "kokain" bağımlılığı bulunduğunu da söylediğini aktardı.

45 yaşındaki iki çocuk babası Rishi Sunak'ın haftada bir içki içtiği, kola bağımlılığı nedenyile dişlerinde problem yaşadığını ve 7 dolgusu bulunduğu aktarıldı.

Sunak'ın kola bağımlılığı ile ilgili yaptığı itirafta "Meksika Kola"yı en sevdiği kola olarak söylediği bunun nedeninin ise kolanın "yüksek fruktozlu mısır şurubu yerine şeker kamışı ile yapılan dünyadaki tek yer" olması olduğu aktarıldı.

İNGİLİZ MEDYASI ALAY ETTİ: EKİM AYININ BAŞBAKANI
İngiliz medyası ayrıca Liz Truss'ın sadece bir aya yakın görevde kalmasına dikkat çekerek Hint asıllı başbakan için "Ekim ayının başbakanı" ifadesini kullandı. İngiltere'de yaşanan siyasi krizle adeta alay eden İngiliz medyası Ekim ayı takvimine Sunak'ın görselini koyarak yeni liderin bu ay sonuna kadar görevine devam edip etmeyeceğini sorguladı.

İngiltere'nin bir yıl içinde üçüncü başbakanını seçtiğine işaret edilerek, "Küçük Rishi Sunak, yılın üçüncü Birleşik Krallık Başbakanı oldu. Bakalım ekim sonuna kadar gidebilecek mi?" denildi.